Ναυάγιο προ των πυλών και πυρά στον Πρόεδρο από την αντιπολίτευση

Το διαφαινόμενο ναυάγιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό επιβεβαίωσε ως πολύ υπαρκτό σενάριο κατά τη σημερινή του συνεδρία το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και δη την πρόταση που ο Νίκος Αναστασιάδης κατέθεσε στο πλαίσιο των συνομιλιών, προκείμενου να καταστεί δυνατή η σύγκλιση νέας Διάσκεψης για την Κύπρο.
 
Την αρνητική τροπή που έχει προσλάβει η διαπραγματευτική προσπάθεια, εβρισκόμενη στην παρούσα φάση σε άτυπο αδιέξοδο, ως αποτέλεσμα της άρνησης της τουρκικής πλευράς να αποδεχθεί την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη, αλλά και ένεκα της εντεινόμενης σκλήρυνσης της στάσης της και των συνεχών υπαναχωρήσεων της, αποτύπωσε στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας.
 
 Την ίδια ώρα, οι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, περιλαμβανομένου και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, άσκησαν σκληρή κριτική στους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όλα δείχνουν αδιέξοδο και ενδεχομένως ναυάγιο στη διαδικασία
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο Πρόεδρος ενημερώνει, οι Τούρκοι τον αμανέ τους, ο Έιντε τα παίζει όλα για όλα

Ο Νίκος Αναστασιάδης, με διάγγελμά του στις 20:30 απόψε το βράδυ, θα ενημερώσει και τον λαό για την πρόταση την οποία υπέβαλε με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τρόπο που να μπορεί να οδηγήσει σε λύση.
 
 
 

Δειτε Επισης

Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»