Ερντογάν: Την απόφαση για τη συνέχιση της ενταξιακής μας πορείας θα την πάρει η ΕΕ

“Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ανεχθούμε περισσότερο τη διπλοπρόσωπη στάση της ΕΕ η οποία αψηφεί την περηφάνια της χώρας μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο έκτακτο συνέδριο του κόμματός του όπου εκλέγεται σήμερα και πάλι Πρόεδρος του κόμματος έπειτα από 998 μέρες απουσίας. 

“Είτε η ΕΕ θα τηρήσει τις υποσχέσεις που μας έδωσε ή ο καθένας θα κάνει αυτό που ξέρει. Η δική μας προτίμηση είναι να συνεχίσουμε το δρόμο της ΕΕ παρόλα όσα έγιναν. Την απόφαση εδώ θα την λάβει η ΕΕ”, ανέφερε.

Με 1370 υπογραφές ο Ταγίπ  Ερντογάν προτάθηκε ως ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

“Μάλιστα που είχαμε μείνει;”, είπε ο Ερντογάν στους συνέδρους του κόμματος στην ομιλία του ενώ έστειλε σαφές μήνυμα και στους Γκιουλενιστές λέγοντας πως “είτε είναι ο πατέρας μου, είτε είναι ο γιος μου θα στραφώ εναντίον τους”. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν θα αρθεί αν δεν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Τουρκία. “Είχαμε 249 νεκρούς στο πραξικόπημα και μας ρωτάτε πότε θα αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δεν θα αρθεί. Μέχρι πότε; Μέχρι να υπάρξει ηρεμία, ευημερία. Τι σας λείπει; Δεν μπορείτε να πάτε στις δουλειές σας; δεν μπορείτε να πάτε στα σχολεία σας; Εμείς όταν ήρθαμε στην εξουσία υπήρχε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα εργοστάσια, οι δουλείες ήταν προβληματικές”, είπε. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι η ανεργία θα μειωθεί σύντομα σε μονοψήφιο αριθμό.

Οι σύνεδροι έφτασαν στο εκλογικό συνέδριο στην Άγκυρα από 81 επαρχίες με 565 λεωφορεία. Δικαίωμα ψήφου έχουν 1470 άτομα . Με τουρκικές σημαίες και σημαίες του ΑΚΡ μπήκαν στην αίθουσα με μουσική του κόμματος φωνάζοντας ‘Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν’. Ο Ταγίπ Ερντογάν δάκρυσε ακούγοντας τα συνθήματα που φώναζαν οι σύνεδροι υπέρ του. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η αντίδραση χειρουργών που είχαν ασθενή ανοιχτό την στιγμή του τεράστιου σεισμού
Τραμπ: Tα παιδιά στη Γάζα λιμοκτονούν, θα τους στείλουμε τρόφιμα
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Στις ακτές των ΗΠΑ το τσουνάμι μετά τον σεισμό στη Ρωσία-Οι Αρχές υποβαθμίζουν τον κίνδυνο για τη Χαβάη
Τουλάχιστον τρεις νεκροί και 18 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στην Ουκρανία
BINTEΟ: Στην Ιαπωνία περιμένουν να χτυπήσει το τσουνάμι-Οι κάτοικοι στην Χοκάιντο ανέβηκαν στις στέγες κτηρίων
LIVE ΒΙΝΤΕΟ: Στη Χαβάη και την Αλάσκα τα πρώτα κύματα τσουνάμι μετά τον σεισμό μαμούθ 8,8 Ρίχτερ στη Ρωσία
Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δημιουργηθεί το τσουνάμι και να χτυπήσει τις ακτές
Νέοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Συρία
Ο Νετανιάχου επικρίνει τον Στάρμερ για σχέδιο αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους
ΒΙΝΤΕΟ: Ισχυρός σεισμός 8,7 Ρίχτερ στη Ρωσία-Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε όλο τον βόρειο Ειρηνικό