Επιχείρηση διάσωσης κολυμβητή στην Πάφο – Τον παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι

Ογδοντάχρονος κολυμβητής κινδύνεψε από θαλάσσια ρεύματα ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή των ξενοδοχείων δίπλα από τη Δημοτική παραλία στην Κάτω Πάφο.
 
Ο 80χρονος, που κατάγεται από την Αγγλία, μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει λίγο πριν της 11:00 το πρωί όταν σε κάποια στιγμή παρασύρθηκε από τα κύματα λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή από το πρωί.
 
Το κάλεσμα του για βοήθεια έγινε αντιληπτό από άλλους λουόμενους αλλά και τον ναυαγοσώστη που εκείνη την ώρα αναλάμβανε καθήκον.
 
Ο ναυαγοσώστης Πάρης Ιωάννου, μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως μόλις αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που διέτρεχε κολυμβητής ειδοποίησε άμεσα από τον ασύρματο τον ναυαγοσώστη  Ανδρέα Μιχαηλίδη της γειτονικής παραλίας του ΣΟΔΑΠ.
 
Με τη βοήθεια των ναυαγοσωστών η επέμβαση των οποίων ήταν άμεση  ο 80χρονος κολυμβητής βγήκε στη στεριά και είναι καλά στην υγεία του.
 
Οι οργανωμένοι κολυμβητές της Πάφου μέσω του προέδρου του σωματείου τους Ματθαίου Ιεροκηπιώτη επαναφέρουν εκ νέου με γραπτή ανακοίνωση το θέμα του ωραρίου των ναυαγοσωστών, στην οποία σημειώνεται ότι αν το περιστατικό με τον 80χρονο τουρίστα συνέβαινε λίγο νωρίτερα, ενδεχομένως αυτή τη στιγμή να θρηνούσαμε για ένα ακόμη πνιγμό.
 
Κάλεσε δε την Πολιτεία να αντιληφθεί την αναγκαιότητα της στελέχωσης των παραλιών από νωρίς το πρωί.
 

Δειτε Επισης

Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του