Φάε βερύκοκα

Τα βερίκοκα πέρα από δροσερά και γευστικά αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών και ιχνοστοιχείων απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού μας!
 
Συγκεκριμένα αποτελούν σημαντική πηγή βιταμίνης C και φλαβονοειδών και ως εκ τούτου έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, προστατεύουν τα αγγεία, και εμποδίζουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης.
 
Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Α και έτσι συμβάλλουν στην καλή υγεία των ματιών. Kαταναλώνοντας περίπου 3 βερίκοκα, καλύπτουμε σχεδόν το 100% της καθημερινής μας ανάγκης σε βιταμίνη Α.
 
Εμπεριέχουν επίσης καροτενοειδή (β-καροτένιο, λυκοπένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη)
 
Στα διατροφικά πλεονεκτήματα πρέπει να περιληφθεί η βιταμίνη Β3, (νιασίνη), ο σίδηρος, το κάλιο και οι φυτικές ίνες του βερίκοκου, απαραίτητες για την υγεία του πεπτικού συστήματος και την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
 
Η κατανάλωση του καλοκαιρινού αυτού φρούτου, καταπραΰνει- μεταξύ άλλων συμπτώματα πονοκεφάλου, εντερικής πάθησης, αϋπνίας, φαρυγγίτιδας και ήπια κατάθλιψης.

Ένα φρούτο που δεν πρέπει να λείπει από την καλοκαιρινή διατροφή σας!
 
 
* Παμπίτσα Καβαλλιεράτου (μαζί με τον σύζυγο της Τάκη είναι πρωτοπόροι στον τομέα των φυσικών καλλυντικών και στο χώρο της ομορφιάς υπηρετώντας την αισθητική και κοσμετολογία από το 1966.)