Συνάντηση Αναστασιάδη-Μογκερίνι στο Αμμάν

Την πρόταση του για μια νέα διάσκεψη για το Κυπριακό στη Γενεύη ανέλυσε ο Κύπριος Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την ύπατη αρμοστή της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Αμμάν της Ιορδανίας.

 

Οι επαφές Αναστασιάδη στο Αμμάν

Κυπριακό, ενεργειακά και άλλα θέματα της περιοχής βρίσκονται στο επίκεντρο των επαφών-συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ηγέτες χωρών της περιοχής στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στο Αμάν της Ιορδανίας.  

Σύμφωνα με τα όσα ανάρτησε στο twitter o Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Άμπου Άμπας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε Κυπριακό και Παλαιστινιακό.  

Ακολούθως συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Αιγύπτου Σερί Ισμαήλ τον οποίο ενημέρωσε για Κυπριακό και την πρότασή του σε ό,τι αφορά τη σύγκληση νέας διάσκεψης στη Γενεύη, ενώ οι δύο τους συζήτησαν επίσης τα ενεργειακά και άλλα θέματα της περιοχής.  

Τέλος με τον Πρωθυπουργό της Ιορδανίας Χανί Μουλκί συζήτησαν το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, τις διμερείς σχέσεις και θέματα της περιοχής.

Κατά την παραμονή του στο Αμάν και στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο έχει θέμα τη Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να έχει επαφές με ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.  

Αύριο ο κ. Αναστασιάδης θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην οποία θα λάβουν επίσης μέρος ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης, ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, η ύπατη αρμοστής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και άλλοι.

Δειτε Επισης

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν-Συναντώνται την Τετάρτη
Προετοιμασία σε δύο επίπεδα για το Κυπριακό-«Ούτε υποτιμώ, ούτε υποβαθμίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν»
Γερμανικές προκλήσεις από ταξιδιωτικό γραφείο-Προτείνει διακοπές στα κατεχόμενα και δίνει λίστα δέκα σημείων
Μοναδικός στόχος του Προέδρου η επανέναρξη των συνομιλιών-«Βρισκόμαστε σε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό»
Τα τρία νέα κόμματα, το ερωτηματικό με Οδυσσέα και η πιθανότητα κατακερματισμού της Βουλής
Ο «επαναστάτης» που αντιγράφει το κακό σύστημα και κυριολεκτικά βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα
Προχωρεί σε παρουσίαση του προγραμματισμού για το 2025 η Κυβέρνηση-«Πιστοί στις αρχές της Διαφάνειας»
ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπεύθυνες πολιτικές για την οικονομία
Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εκφράζει η Κοινοπολιτεία
Ν.Χριστοδουλίδης:«Επιβεβαίωση της ορθής οικονομικής πολιτικής η αναβάθμηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας»