Δεν θα υποκύψω

Είναι υποχρέωση του κάθε ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας να δώσει τη μάχη για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά πρώτιστα για εκείνην που εκπροσωπεί, την ελληνοκυπριακή κοινότητα, και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τέτοιες πρόνοιες μιας λύσης που την επομένη θα καταρρεύσει, δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων του Εργατικού Πάρκου της ΣΕΚ, «Μιχαλάκης Ιωάννου», στο Στρόβολο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως είναι με πολλή ανησυχία που παρακολουθεί "κάποιους να επείγονται άρον άρον, όχι γιατί ο χρόνος δεν μετρά, αλλά να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν τα πάντα, γιατί έτσι φημολογείται ή έτσι λέγεται από κάποιους". Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως θέλει να κάνει ξεκάθαρο πως "δεν εργαζόμαστε ή ο αγώνας δεν θα πρέπει να είναι για την όποια λύση. Για αυτό και την ίδια ώρα θέλω να στείλω ένα μήνυμα και προς τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους αλλά και προς κάποιους που είτε μονίμως ανησυχούν είτε την ίδια ώρα έχουν την εντύπωση πως όταν προβάλλεις αντιστάσεις είναι διότι δεν θέλεις λύση", ανέφερε.
 
`Οπως είπε "θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους - και το μήνυμά μου δεν απευθύνεται μόνο στο εσωτερικό αλλά και προς τους Τουρκοκύπριους - (πως) όπως εμείς έχουμε δείξει ευαισθησίες για τις ανησυχίες των Τουρκοκυπρίων, την ίδια αξίωση και απαίτηση έχουμε και εκείνοι να επιδείξουν ως προς τις ανησυχίες, τις εύλογες μάλιστα ανησυχίες, των Ελληνοκυπρίων. Όταν παρακολουθούμε ιδιαίτερα πολλές φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί των δικαίων του κυπριακού λαού να προβάλλονται αξιώσεις τρίτων", ανέφερε.  
 
"Επιτέλους θα πρέπει όλοι μαζί (να είμαστε) ενωμένοι με ένα στόχο: την επανένωση της πατρίδας μας, την απαλλαγή από τα κατοχικά στρατεύματα, τη δημιουργία βιώσιμης λύσης και έχει σημασία αυτό που λέω", σημείωσε.  
 
"Πολλά ακούω να λέγονται από πολλούς και διάφορους. Δεν θα υποκύψω. Είναι υποχρέωση του κάθε ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας να δώσει τη μάχη για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα και της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας, αλλά πρώτιστα εκείνη που εκπροσωπεί, την ελληνοκυπριακή κοινότητα και συνεπώς δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε τέτοιες πρόνοιες μιας λύσης που την επομένη θα καταρρεύσει", ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε στήριξη αθλητών Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων ο ΠτΔ
Εξέφρασε έντονη προσήλωση για λύση ο ΠτΔ-«Διασφαλίζεται η προοπτική της Κύπρου με επίλυση Κυπριακού»
Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών