Συνέχεια στις αντιδράσεις για τη συνάντηση Μέι-Γιούνκερ

Συνεχίζονται στη Βρετανία οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις γερμανικής εφημερίδας σχετικά με τα όσα διημείφθησαν στη συνάντηση μεταξύ της Τερέζα Μέι και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το Brexit στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Έχοντας διαφωνήσει στα περισσότερα θέματα του Brexit με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Κομισιόν φέρεται να της είπε ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ότι φεύγει από το γραφείο της «δέκα φορές πιο προβληματισμένος» αναφορικά με την προοπτική επιτυχίας των διαπραγματεύσεων.

Η κα Μέι χαρακτήρισε το δημοσίευμα «κουτσομπολιά των Βρυξελλών», με τον εκπρόσωπο της να επιμένει και την Τρίτη ότι η κυβέρνηση «δεν αναγνωρίζει» το περιεχόμενο του ρεπορτάζ.

Στελέχη των Συντηρητικών κάνουν λόγο για διαρροές από το περιβάλλον του κ. Γιούνκερ που δηλητηριάζουν τη διαπραγμάτευση, με τον πρώην υπουργό και κορυφαίο Brexiteer Ίαν Ντάνκαν Σμιθ να χαρακτηρίζει την κίνηση που αποδίδεται στον Πρόεδρο της Κομισιόν «αγενή».

Για «κουτσομπολιό» στο οποίο δεν θα εμπλακεί η βρετανική κυβέρνηση έκανε λόγο και η Υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ. Η ίδια η κα Μέι αναμένεται σε προεκλογική ομιλία της στη νοτιοδυτική Αγγλία να πει ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αποδειχθεί πόσο δύσκολες θα είναι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit με τους Ευρωπαίους αποφασισμένους να διεκδικήσουν τη καλύτερη συμφωνία για τους ίδιους.

Από την άλλη πλευρά, Βρετανοί ανταποκριτές στις Βρυξέλλες μεταδίδουν ότι πηγές της ΕΕ χαρακτηρίζουν τη διαρροή στη γερμανική εφημερίδα ενδεικτική του εντεινόμενου «εκνευρισμού» που επικρατεί στις Βρυξέλλες λόγω της εκτίμησης ότι η κα Μέι έχει υποτιμήσει το πόσο περίπλοκη θα είναι η απεμπλοκή της χώρας της από την ΕΕ.

Μιλώντας στο Sky News ο εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών για θέματα Ευρώπης Νικ Κλεγκ κατηγόρησε την Πρωθυπουργό ότι είναι «ανίκανη και απροετοίμαστη» ενόψει των διαπραγματεύσεων για το Brexit. “Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι στην υπόλοιπη ΕΕ σαν να δίνεις εντολές σε αξιωματούχους του Υπουργείο Εσωτερικών και η Ντάουνινγκ Στριτ μοιάζει να λειτουργεί έτσι ακριβώς», πρόσθεσε ο πρώην Αναπληρωτής Πρωθυπουργός.

Ο σκιώδης Υπουργός Brexit των Εργατικών Κιρ Στάρμερ σχολίασε ότι ανεξαρτήτως σκοπιμότητας αυτών των διαρροών αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η «άκαμπτη και εφησυχασμένη» προσέγγιση των διαπραγματεύσεων από την Τερέζα Μέι απειλεί να οδηγήσει τη Βρετανία στον γκρεμό.

Το SNP προειδοποίησε ότι «ελλοχεύει καταστροφή».

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προθυμία να συναντηθεί με την τουρκική πλευρά ανά πάσα στιγμή και οπουδήποτε εξέφρασε στον ΓΓ ο Πρόεδρος
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Χριστοδουλίδη και Γκουτέρες-Εξέφρασε ετοιμότητα ο Πρόεδρος
Κατά 3% μειώθηκαν τα βίαια εγκλήματα το 2023 στις ΗΠΑ
Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημά τους
Ισόβια κάθειρξη στην έφηβη στις ΗΠΑ που σκότωσε τη μητέρα της και έστειλε μήνυμα σε φίλη της να δει το πτώμα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε την χαλάρωση των κανόνων για την κάνναβη
Ήχησαν σειρήνες συναγερμού στην Χάιφα-Σε καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι
Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη
Προειδοποίηση Νετανιάχου για χτύπημα-Προτρέπει τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες
«Χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Στόχος ηγετικό στελέχος της Χεζμπολάχ