Ενδιάμεση απόφαση από το Εκλογοδικείο για το αίτημα Χρίστου
07:24 - 19 Μαΐου 2017

Το Εκλογοδικείο Λεμεσού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το πρωί (9.30) ενδιάμεση απόφαση στο αίτημα των δικηγόρων του τέως Δημάρχου Λεμεσού Ανδρέα Χρίστου για την επιθεώρηση και παραχώρηση εγγράφων της εκλογικής διαδικασίας στις δημοτικές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Στην προηγούμενη δικάσιμο κατά την αγόρευση της δικηγόρου της νομικής υπηρεσίας, όπως και του συνηγόρου του Δημάρχου Λεμεσού Νίκου Νικολαΐδη, υποδείχτηκε πως επιχειρείται με την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος η αλίευση αλλά και κατασκευή μαρτυρίας από την πλευρά του αιτητή. Υποστήριξαν ότι η αίτηση για επανακαταμέτρηση ψήφων είναι γενική και πάσχει κι εξέφρασαν τη θέση ότι, σε περίπτωση που το δικαστήριο επιτρέψει την επιθεώρηση εγγράφων, αυτή να γίνει αφού πρώτα δοθούν οι λεπτομέρειες που η Νομική Υπηρεσία ζήτησε από τον αιτητή, για να συγκεκριμενοποιηθούν τα επίδικα θέματα.
Το Δικαστήριο, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για τον τρόπο που εξελίσσεται η όλη διαδικασία, κάτι που μπορεί να αποτελέσει από μόνο του λόγο για άσκηση έφεσης, από οποιανδήποτε πλευρά, στην τελική απόφαση του Εκλογοδικείου για επανακαταμέτρηση ψήφων στο Δήμο Λεμεσού.