Οι Ημικρατικοί Οργανισμοί έχουν υποχρέωση να καταθέτουν έγκαιρα τους προϋπολογισμούς τους για εξέταση και ψήφιση  στη Βουλή

Τον έντονο προβληματισμό του εκφράζει ο Βουλευτής ΔΗΣΥ Αμμοχώστου, Γιώργος Κάρουλλας,  καθώς Ημικρατικοί Οργανισμοί, με καθυστέρηση μέχρι και τεσσάρων και πέντε μηνών, καταθέτουν τους ετήσιους προϋπολογισμούς τους στη Βουλή για έγκριση. «Όταν ο κρατικός προϋπολογισμός έρχεται έγκαιρα κατατίθεται και η διαδικασία ολοκληρώνεται πριν την έναρξη της νέας χρονιάς, δεν μπορούμε πλέον να αποδεχθούμε την πρακτική να κατατίθενται προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών λίγο πριν εισέλθουμε στη θερινή περίοδο», σημειώνει ο κ Κάρουλλας.
 
Επιπρόσθετα, αναφέρει πως «η εύκολη λύση της  κάλυψης των άμεσων αναγκών με δωδεκατημόρια, είναι μια νοοτροπία που δεν βοηθά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των Οργανισμών». Από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να εξασφαλίζουν δωδεκατημόρια από τους προϋπολογισμούς τους, τότε επικεντρώνονται στην κάλυψη των μηνιαίων εξόδων τους, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την υλοποίηση στρατηγικών σχεδιασμών ανάπτυξης, σημειώνει ο Βουλευτής.
 
Ο κ Κάρουλλας αναφέρει πως οι ηγεσίες των Ημικρατικών Οργανισμών, σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία, θα πρέπει να εξετάσουν τις διαδικασίες που ακολουθούν και να βρουν τρόπους έτσι ώστε να καταθέτουν έγκαιρα τους ετήσιους προϋπολογισμούς τους στην Βουλή για ψήφιση.
 
 

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 16,2 εκατ. ευρώ
Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Απολογήθηκε ο Πρόεδρος, «δεν ανταποκριθήκαμε όπως έπρεπε»-Τα δώδεκα μέτρα που εξήγγειλε στο διάγγελμά του
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε