Η Στ.Κυριακίδου προσφώνησε τις εργασίες της 127ης Συνόδου της Επ. Υπουργών του ΣτΕ

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου, επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), προσφώνησε σήμερα, εκπροσωπώντας την ΚΣΣΕ, τις εργασίες της 127ης Συνόδου της Επιτροπής Υπουργών των 47 χωρών - μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιούνται στη Λευκωσία στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αναφερόμενη σε πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Συνέλευση, σε ό,τι αφορά διάφορες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Κυριακίδου επισήμανε το θέμα της τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας πως το φαινόμενο αυτό εξακολουθεί να υπονομεύει τα ίδια τα θεμέλια της κοινωνίας καταστρέφοντας τις αρχές και αξίες που μας ενώνουν. Συναφώς αναφέρθηκε στην εκστρατεία της ΚΣΣΕ με τίτλο: «Όχι στο Μίσος - Όχι στο Φόβο» (#NoHateNoFear). Μια πρωτοβουλία που όπως υπογράμμισε, πραγματικά αγκαλιάστηκε τόσο από τη κοινωνία των πολιτών, όσο και από τα ίδια τα θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων.
 
Συνεχίζοντας, η κ. Κυριακίδου εξέφρασε την απόλυτη ευαρέσκεια της Συνέλευσης για το γεγονός ότι σήμερα, στη Λευκωσία, τέθηκε προς υπογραφή η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα αδικήματα που αφορούν στην παράνομη διακίνηση πολιτιστικών αγαθών, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρόκειται για μια σύμβαση ορόσημο.
 
Η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε, εξάλλου, στην προσφυγική κρίση όσο και στις μικτές μεταναστευτικές ροές προς κράτη μέλη του οργανισμού, τονίζοντας πως η ΚΣΣΕ ανέλαβε διαφορές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, για να προσθέσει πως η αντίδρασή μας στα φαινόμενα αυτά θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι μεγαλύτερη αλληλεγγύη αλλά και δικαιότερη κατανομή βαρών.
 
Σε ό,τι αφορά στη ρητορική αντιπαραθέσεων καθώς και στις «παγοποιημένες» ή και ενεργείς διενέξεις, αυτές, συνέχισε, αδιαμφισβήτητα καταστρέφουν την ενότητα και το πνεύμα συνεργασίας στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, πως ο διάλογος και οι θεμελιώδεις αξίες της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους της ειρήνης και της ευημερίας. Συμπλήρωσε δε πως η καταπάτηση των αξιών αυτών αποδυναμώνει την ανθεκτικότητα των δημοκρατιών μας και προωθεί την επικίνδυνη άνοδο λαϊκιστικών, εθνικιστικών και ξενοφοβικών κινημάτων.
 
Ολοκληρώνοντας, η κ. Κυριακίδου υπογράμμισε πως σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε με όραμα και αποφασιστικότητα στη διασφάλιση και προώθηση των κοινών μας αρχών και αξιών και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ως «χρυσά πρότυπα» για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες στην ήπειρό μας.

Δειτε Επισης

Προσκάλεσε Χριστοδουλίδη στο Λευκό Οίκο ο Μπάιντεν-Συναντώνται την Τετάρτη
Προετοιμασία σε δύο επίπεδα για το Κυπριακό-«Ούτε υποτιμώ, ούτε υποβαθμίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν»
Γερμανικές προκλήσεις από ταξιδιωτικό γραφείο-Προτείνει διακοπές στα κατεχόμενα και δίνει λίστα δέκα σημείων
Μοναδικός στόχος του Προέδρου η επανέναρξη των συνομιλιών-«Βρισκόμαστε σε νέα κινητικότητα στο Κυπριακό»
Τα τρία νέα κόμματα, το ερωτηματικό με Οδυσσέα και η πιθανότητα κατακερματισμού της Βουλής
Ο «επαναστάτης» που αντιγράφει το κακό σύστημα και κυριολεκτικά βγάζει τα άπλυτά του στη φόρα
Προχωρεί σε παρουσίαση του προγραμματισμού για το 2025 η Κυβέρνηση-«Πιστοί στις αρχές της Διαφάνειας»
ΥΠΟΙΚ: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με υπεύθυνες πολιτικές για την οικονομία
Στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εκφράζει η Κοινοπολιτεία
Ν.Χριστοδουλίδης:«Επιβεβαίωση της ορθής οικονομικής πολιτικής η αναβάθμηση της πιστοληπτικής μας ικανότητας»