Θρίλερ ο δεύτερος γύρος με υποψήφιους Αναστασιάδη-Νικόλα

Άπλετο φως στις προθέσεις του εκλογικού σώματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουάριου ρίχνει νέα μεγάλη δημοσκόπηση του REPORTER, που διενήργησε το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 
H δημοσκόπηση Μαΐου του REPORTER, σε συνέχεια της ανάλογης δημοσκόπησης που δημοσιεύσαμε τον περασμένο Απρίλιο, έρχεται να επιβεβαιώσει την μεγάλη δυναμική των Νίκου Αναστασιάδη και Νικόλα Παπαδόπουλου, προδιαθέτοντας για μια εκλογική αναμέτρηση θρίλερ την δεύτερη Κυριακή, αν και εφόσον οι συγκεκριμένοι δύο είναι που θα βρεθούν αντιμέτωποι.
 
Σύμφωνα με το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, η μεταξύ τους ψαλίδα κλείνει και βρίσκεται μόλις στην μία ποσοστιαία μονάδα υπέρ του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας, συγκριτικά με το 3% το οποίο τον χώριζε από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ τον περασμένο Απρίλιο.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεσολάβησε στο μεταξύ, τόσο η επίσημη εξαγγελία υποψηφιότητας από τον Νικόλα Παπαδόπουλο όσο και η επίσημη υποστήριξη της υποψηφιότητάς του από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έχει ακόμη ανακοινώσει κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος.

 
Σε ό,τι αφορά το ΑΚΕΛ, το οποίο ως γνωστό βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης και κατάληξης στον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, εμφανίζει μεν μια ελαφριά άνοδο στους πιθανούς συνδυασμούς πρώτης και δεύτερης Κυριακής, ωστόσο σε κανένα δεν πέρνα στον δεύτερο γύρο. Ενώ ακόμα και αν ο υποψήφιος του κόμματος περάσει στη δεύτερη Κυριακή, δείχνει να χάνει απ’ όλους τους πιθανούς ανθυποψήφιους του.
 
Τονίζεται βεβαίως πως ειδικά αναφορικά με το ΑΚΕΛ, τα όσα καταγράφει η δημοσκόπηση βρίσκονται υπό το πρίσμα του θολού σκηνικού που εξακολουθεί να υφίσταται σε σχέση με τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει, και είναι αναμενόμενο με τη λήψη των τελικών του αποφάσεων ν’ αποκτήσει μεγαλύτερη δυναμική.  
 
Ιδιαίτερη αξία στην παρούσα χρονική στιγμή, όσον αφορά το ΑΚΕΛ, είναι το εύρημα που αφορά στον υποψήφιο που οι ψηφοφόροι του θεωρούν πως θα πρέπει να υποστηρίξει το κόμμα τους, με σχεδόν τρεις στους δέκα να… ψηφίζουν Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το πασχαλινό μήνυμα του Προέδρου Χριστοδουλίδη-«Θα εξαντλήσω κάθε προσπάθεια για οριστική λύση του Κυπριακού»
Το ΕΛΑΜ καταγγέλλει το Ηνωμένο Βασίλειο για έκδοση βίζας στο ψευδοκράτος
Διμερείς συνεργασίες και η επικείμενη τριμερής με Ελλάδα στο επίκεντρο των συναντήσεων Χριστοδουλίδη στο Ισραήλ
Μετά το Πάσχα εξελίξεις για διορισμό Προσωπικού Απεσταλμένου-Πρώτα συνάντηση διαπραγματευτών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
Ο Οδυσσέας ως αναδυόμενη αντιπολιτευτική δύναμη απέναντι στις αδυναμίες του συστήματος
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
«Ατυχείς και διχαστικές» χαρακτήρισε τις δηλώσεις συμβούλου Ερντογάν για Ουστέλ ο Τατάρ
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς