Ιδρύεται «ρωσικό κόμμα» στην Κύπρο

Πολιτική κίνηση, με στόχο την ανάδειξή της στην πολιτική σκηνή και  την διείσδυση της στην κυπριακή κοινωνία, θα εξαγγείλουν προσεχώς ρώσοι επιχειρηματίες με κυπριακή υπηκοότητα, που διαμένουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά τα τελευταία 10-15 χρόνια στην Κύπρο.
 
Πριν από ένα δεκαήμερο κατατέθηκε αίτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών για την εγγραφή κόμματος με την ονομασία «Εγώ ο Πολίτης» και έμβλημα στοιχεία από την κυπριακή σημαία, όπως τα χρώματα και το περιστέρι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι κυπροποιημένοι ρώσοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία της δημιουργίας «ρωσικού κόμματος» στην Κύπρο, στοχεύουν να αποκτήσουν παρουσία στα πολιτικά δρώμενα, μέσω και της συμμετοχής τους  σε βουλευτικές και δημοτικές εκλογές και με την ανάδειξη εκπροσώπων τους. Εκτιμούν πως εν δυνάμει τους ψηφοφόροι μπορεί να είναι οι 20-25 χιλιάδες ρωσόφωνοι πολίτες, που έχουν αποκτήσει κυπριακά διαβατήρια και υπηκοότητα, αλλά και πολλοί κύπριοι που εκδηλώθηκαν θετικά με την αναγγελία, ακόμη, της δημιουργίας του νέου κόμματος.
 
Όπως έχουμε πληροφορηθεί και στη βάση των προνοιών της νομοθεσίας, η απάντηση για την έγκριση του νέου πολιτικού κόμματος από το Υπουργείο Εσωτερικών, αναμένεται κατά τη διάρκεια ενός μήνα, από την ημέρα υποβολής  της αίτησης.  

Δειτε Επισης

Το «ΘΑλΕΙΑ2021-2027» θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 6% μέχρι το 2029
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
A. Δημητρίου: Η θέση της Κύπρου είναι στην καρδιά της Ευρώπης, έχουμε λόγο και ρόλο
Επιμένει το ΑΚΕΛ για παύση Χαρτσιώτη από ΠτΔ-«Φαίνεται πως ξοφλά ακόμη προεκλογικά γραμμάτια του ‘23»
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Η σταθερή ευρωπαϊκή θέση, ο εκνευρισμός της Τουρκίας και ο στόχος της αλλαγής στάσης
Σε εγκαίνια έκθεσης για τα 70 χρόνια ΕΟΚΑ στη Θεσσαλονίκη ο ΥΠΕΣ-«Ο αγώνας εξακολουθεί να εμπνέει»
Κάνει λόγο για αισθητά μειωμένες παράτυπες ροές μεταναστών ο ΠτΔ-«Άλλα κράτη θεωρούν της πολιτικές της ΚΔ ως βέλτιστες πρακτικές»