Επιμένει στην αθωότητα του ο διακινητής μεταναστών που έφτασαν στην Πάφο

Με την ανώμοτη  δήλωση του κατηγορούμενου για υποβοήθηση παράνομης εισόδου σε έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας μεταναστών με μη ασφαλές σκάφος, συνεχίστηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η ακρόαση της υπόθεσης του φερόμενου διακινητή 27 μεταναστών. 

Ο κατηγορούμενος, που προσήχθη σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου από τις Κεντρικές φυλακές, όπου κρατείται τον τελευταίο ένα χρόνο, για συνέχιση της ακροαματικής διαδικασίας, ανέφερε πως είναι αθώος, πως ουδέποτε μίλησε ή συνεργάστηκε με οποιοδήποτε πρόσωπο στην Τουρκία για να διαπράξει τα  αδικήματα για τα οποία κλήθηκε τελικά σε απολογία και πως ο ίδιος πλήρωσε σε τρίτα πρόσωπα ποσό ύψους 2,000 δολαρίων για να εξασφαλίσει μια θέση στη βάρκα.

Κατόπιν τούτου η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου δικηγόρος Άρτεμις Σαββίδου δήλωσε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος δεν θα παρουσιάσει μάρτυρες και έκλεισε την υπόθεση για την υπεράσπιση.

Το Δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τελικές αγορεύσεις την 24η Μαΐου 2017 στις 11:00 το πρωί, ώστε ο δημόσιος κατήγορος Σίμος Συμεού να αγορεύσει για την Εισαγγελία και η δικηγόρος για τον κατηγορούμενο.

Ο κατηγορούμενος στο μεταξύ θα εξακολουθήσει να βρίσκεται υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Σημειώνεται πως η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2016, ενώ σε προηγούμενη δικάσιμο το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανακοίνωσε την ενδιάμεση του απόφαση, στην 1η υπόθεση του είδους που εκδικάζεται από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου.

Με την ενδιάμεση απόφασή του ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Π. Μιχαηλίδης  δέχτηκε την εισήγηση της συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου πως δεν αποδείχτηκε εναντίον του εκ πρώτης όψεως υπόθεση και αθώωσε τον κατηγορούμενο στις κατηγορίες της συνωμοσίας και στο λαθρεμπόριο μεταναστών κατά παράβαση της Σύμβασης του ΟΗΕ κατά του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της μεταφοράς προσώπων δια υδάτινης οδού με μη ασφαλές σκάφος ,την κατηγορία  υποβοήθησης της παράνομης εισόδου σε υπήκοο τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και η κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο την 31.3.2016 ο κατηγορούμενος στην Πόλη Χρυσοχούς της Επαρχίας Πάφου διέπραξε τα προαναφερθέντα αδικήματα.

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων
Ελεύθερος με όρους εκζητούμενος 38χρονος από την Ιορδανία
Σε αστυνομικούς σταθμούς οι έξι ανήλικοι για τα επεισόδια σε δομή-Αναζητούν χώρους διαμονής οι ΥΚΕ
Αναλαμβάνει την ευθύνη ο Αγγελίδης για το χαστούκι του ΕΔΑΔ αλλά... «Η έμπρακτη ανάληψη ευθύνης δεν συνάδει με την αποχώρησή μου»
Nordic Monitor: Η Τουρκία έστησε δίκτυο κατασκοπείας στην Ευρώπη με κονδύλια της ΕΕ
Νεκρός με τρεις σφαίρες στον λαιμό άνδρας στην Αγία Παρασκευή-«Κλειδί» για την υπόθεση η ταυτότητα του
Χειροπέδες σε 27χρονο για πυρκαγιά στη Φασούλα-Μαρτυρία ότι χρησιμοποιούσε σμυρίλιο
Υπό πενθήμερη κράτηση οι ύποπτοι για τα 19 κιλά ναρκωτικά στο Τραχώνι
Προκαλεί ξανά ο Καπηλιώτης για Βαρωσιώτου-«Καλά της είπε και αν της είπε να ακυρώσει το πόρισμα»
Τον Κωνσταντίνο Πετρίδη ως μάρτυρα υπεράσπισης κάλεσε η πλευρά Συλλούρη-Τζιοβάνη στη δίκη Al Jazeera