Αναστολή διαπραγματεύσεων για ένα χρόνο πρότεινε “βουλευτής' του ΡΤΚ

Το Κυπριακό αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σήμερα στη “βουλή” στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται, ο “βουλευτής” του ΡΤΚ Ασίμ Ακάνσοϊ είπε πως οι βασικές αρχές για τη λύση του Κυπριακού, όπως έχουν καταγραφεί από τα ΗΕ σε πολλές αποφάσεις, δεν μπορούν να αλλάξουν και πρόσθεσε ότι οι δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα στις συνομιλίες δεν μπορούν να αποδοθούν μόνο σε μία πλευρά και πως “αυτές οι δυσκολίες εξαντλούν την υπομονή της διεθνούς κοινότητας”.

Ο κ. Ακανσόι, επισημαίνοντας ότι ο παράγοντας φυσικό αέριο στην περιοχή επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο, ζήτησε να σταματήσουν οι μονόπλευρες – όπως είπε – ενέργειες της ε/κ πλευράς για έρευνες αλλά και η δραστηριότητα του Μπαρμπαρός. “Στο σημείο που έχουμε έρθει σήμερα, θεωρώ ότι οι συνομιλίες πρέπει να ανασταλούν για ένα χρόνο τουλάχιστον. Αυτό είναι κατανοητό. Δεν θα πρέπει αυτή την κατάσταση να τη συγκαλύπτουμε με φράσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ασκούν πίεση”.

Απαντώντας στον “βουλευτή” του ΡΤΚ, ο “υπεξ”, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου διερωτήθηκε γιατί κανείς δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί οι Ε/κ να θέλουν να φτάσουν σε ένα αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις. “Επειδή οι Ε/κ δεν έχουν ανάγκη μια λύση”, απάντησε ο ίδιος.

Με το να στέλνεται στην ε/κ πλευρά το μήνυμα ότι οι Τ/κ δεν έχουν άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού, η διαδικασία δεν μπορεί να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα, πρόσθεσε και διερωτήθηκε γιατί να θέλουν οι Ε/κ να μοιραστούν (το νησί) με τους Τ/κ αφού δεν τους βλέπουν ισότιμα.

Εξέφρασε την άποψη ότι οι Ε/κ δεν πρόκειται να στηρίξουν στις Προεδρικές έναν υποψήφιο που υποστηρίζει τη λύση και πρόσθεσε ότι όταν στην τ/κ πλευρά κάποιοι λένε πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση, “μας αφήνετε στο έλεος των Ε/κ. Εμείς δεν ήμαστε τουρκική μειονότητα σε ένα ελληνικό νησί”.

Δειτε Επισης

Άδειασε το αφήγημα των υπουργών του ο Πρόεδρος-Διαφορετική στάση, παραδοχή παραλείψεων και εκτεθειμένοι Χαρτσιώτης-Παναγιώτου
Φώναζαν «Λευτεριά στην Παλαιστίνη», αλλά όταν τους απάντησαν «Λευτεριά στην Κύπρο» έκοψαν το ρεύμα στην Αμοργό
Ακμάζουν οι απάτες μέσω διαδικτύου-Τρεις καταγγελίες ενώπιον των Αρχών, απέσπασαν 37 χιλιάδες οι επιτήδειοι
Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Μεσσηνία και Κύθηρα, νέο «112» στην Εύβοια
Η τραγική ιστορία της οικογένειας Γερολέμου που έχασε το σπίτι της από την πυρκαγιά-«Δουλέψαμε, δεν έμεινε τίποτα»
Από το πορτοκαλί στο κίτρινο η προειδοποίηση της Μετεωρολογικής-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Ανακοινώνει μέτρα για τους πυρόπληκτους ο Πρόεδρος, αποζημιώνονται πλήρως-Τα παράπονα και τι συμφωνήθηκε
Τα πρόσωπα της τραγωδίας έχουν ονοματεπώνυμο... Επαναπατρίστηκαν τα τελευταία χρόνια στον τόπο που γεννήθηκαν οι άτυχοι Δημήτρης και Μάρω
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Έτοιμο να συμβάλει στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού το ΑΚΕΛ-«Ν’ αφήσουμε πίσω μας αυταπάτες»