Απεργία πείνας εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα για συμπαράσταση σε Τούρκους συναδέλφους τους

Μονοήμερη απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Τούρκους εκπαιδευτικούς, Νουριγιέ Γκιουλμέν και Σεμίχ Οζακτσιά, που εδώ και 68 μέρες κάνουν απεργία πείνας στην Άγκυρα ενάντια στο κυβερνητικό διάταγμα για απολύσεις από την εκπαίδευση, κατήλθαν μέλη της συντεχνίας των ακαδημαϊκών και του προσωπικού στο “πανεπιστήμιο” ανατολικής Μεσογείου (DAÜ-SEN).

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συμβολική εκδήλωση συμπαράστασης έγινε στην κύρια είσοδο του “πανεπιστημίου” με τα μέλη της συντεχνίας να κρατούν πανό “Δεν είστε μόνοι σας” και τις φωτογραφίες των Γκιουλμέν και Οζακτσιά.

Ο πρόεδρος της συντεχνίας, Ταρίκ Τιμούρ σε δήλωσή του ανέφερε ότι με λύπη βλέπουν πως η απεργία πείνας στην Τουρκία έχει μετατραπεί σε μέσον αγώνα για την απόδοση δικαιωμάτων και πως οι ίδιοι κάνουν την συμβολική απεργία πείνας σήμερα για να μπορούν οι άνθρωποι, εν μέσω κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και διακυβέρνησης με κυβερνητικά διατάγματα, να επιστρέψουν στις δουλειές τους αλλά και οι μητέρες να μπορούν να κηδέψουν τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον κ. Τιμούρ μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι στις 15 Ιουλίου και με αφορμή αυτό, στην Τουρκία έχουν απολυθεί πέραν των 100.000 ατόμων που είναι δημοκράτες, αντιπολιτευόμενοι, αριστερών πεποιθήσεων ή υπέρ της ειρήνης. Δεν αξίζουν αυτές οι μαύρες μέρες στον λαό της Τουρκίας, πρόσθεσε.

Την εκδήλωση της DAÜ-SEN στήριξε και η συντεχνία των Τ/κ καθηγητών (KTOEÖS). Με γραπτή δήλωσή της η πρόεδρος της συντεχνίας, Σελμά Εϊλέμ κατηγόρησε επίσης το “υπουργείο παιδείας” για την πρόσληψη νέων εκπαιδευτικών με χαμηλότερο μισθό και λιγότερα δικαιώματα, για τις ελλείψεις στα δημόσια σχολεία και τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στα κατεχόμενα στον τομέα της εκπαίδευσης παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία.

Δειτε Επισης

Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια