Στην κορυφή του Λαϊκού Κόμματος  ο 30χρονος αυστριακός ΥΠΕΞ

Στην κορυφή του Λαϊκού Κόμματος  ο 30χρονος αυστριακός ΥΠΕΞ Η διοικούσα επιτροπή του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος – που συγκυβερνά με τους Σοσιαλδημοκράτες- εξέλεξε την Κυριακή στη Βιέννη ομόφωνα ως νέο αρχηγό του κόμματος, τον 30χρονο νυν υπουργό Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ζήτησε την άμεση διάλυση της κυβέρνησης και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
 
Στις δηλώσεις του μετά την τρίωρη συνεδρίαση του ανώτερου αυτού οργάνου του κόμματός του, ο Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε πως σήμερα θα έχει συναντήσεις τόσο με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, όσο και με τον ομοσπονδιακό πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με τους οποίους θα συζητήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την πρότασή του για πρόωρες εκλογές.
 
Στόχος του, όπως είπε, είναι κατά πρώτο, η κατάθεση από κοινού, με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, πρότασης για ταχεία προκήρυξη πρόωρων εκλογών ώστε να μην συνεχίζεται ο μακρύς προεκλογικός αγώνας που, κατά τη γνώμη του, διεξάγεται εδώ και πολύ καιρό.
 
Κατά δεύτερο, ο ίδιος θεωρεί πως υπάρχει αρκετός χρόνος ως το καλοκαίρι για την υλοποίηση αυτών που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα, ενώ κατά τρίτο ζητά να υπάρξει "ένας σύντομος, εντατικός και έντιμος προεκλογικός αγώνας, για το συμφέρον των πολιτών και της χώρας".
 
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί και επίσημα νέος πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος σε προσεχές έκτακτο συνέδριο του, διαδέχεται τον παραιτηθέντα την προηγούμενη Τετάρτη από όλα τα αξιώματά του, έως τώρα αρχηγό του και αντικαγκελάριο της αυστριακής κυβέρνησης, Ράινχολντ Μιτερλένερ.
 
Την παραίτηση Μιτερλένερ φέρεται να επιδίωκαν εδώ και μήνες οι "σκληροπυρηνικοί" του Λαϊκού Κόμματος οι οποίοι προωθούσαν τον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά συγχρόνως επικρινόμενο από τους αντιπάλους του για "άκρατο λαϊκισμό", 30χρονο υπουργό Εξωτερικών, ευελπιστώντας, τόσο αυτοί όσο και ο ίδιος, σε νίκη του Λαϊκού Κόμματος σε πρόωρες εκλογές.

Δειτε Επισης

Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο