Στην θέση του Υπαρχηγού αστυνομίας ο Βοηθός Αρχηγός Κύπρος Μιχαηλίδης

Ανακατατάξεις στην ηγεσία της αστυνομίας μετά την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παύσει τον Υπαρχηγό αστυνομίας μετά την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα που μελέτησε το πόρισμα της διαφθοράς με φόντο το τετραπλό φονικό και την άφιξη των Σέρβων εκτελεστών στην Κύπρο, να τον διώξει ποινικά για θέματα διαρροών στα ΜΜΕ και τη Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Στη θέση του Υπαρχηγού μετακινείται ο Βοηθός Αρχηγός αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης ο οποίος πριν από λίγο βρέθηκε στο Προεδρικό.

Σε δηλώσεις μετά την παύση του, ο Υπαρχηγός αστυνομίας ανέφερε ότι «πείσανε τον Πρόεδρο να με παύσει τελικά», επιμένοντας ότι σε σχέση με το πόρισμα «υπήρχαν αλλότριοι σκοποί και συμφέροντα».  

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, λαμβάνοντας πλήρως υπόψη το αποτέλεσμα έκθεσης τριών ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι διορίστηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και η οποία έκθεση οδήγησε τον Γενικό Εισαγγελέα στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Ανδρέα Κυριάκου αλλά και στην απόδοση πειθαρχικών ευθυνών για συγκεκριμένα αδικήματα, με λύπη του αποφάσισε την παύση του Υπαρχηγού της Αστυνομίας κ. Κυριάκου για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Σε αντικατάσταση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε τον διορισμό του κ. Κύπρου Μιχαηλίδη, μέχρι σήμερα Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας, στη θέση του Υπαρχηγού της Δύναμης.

Η νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας θα δοθεί από τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη αύριο, 16 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 58χρονου Αντρέα Ιακώβου από την οικία του στη Λακατάμια (pic)
Ψάχνει και τρίτο πρόσωπο για την συμπλοκή και εντοπισμό όπλου στη Λευκωσία η Αστυνομία (pic)
Χειροπέδες και σε 19χρονο για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Είχε ανακοπεί για έλεγχο και πιάστηκε με κουζινομάχαιρο ο 34χρονος που έκρυβε όπλο σε βαρέλι
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Πυρκαγιά κοντά σε κατοικίες στη Λεμεσό-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Οι αντιφατικές διατάξεις και η παραβίαση του Συντάγματος οι λόγοι αναπομπής του νόμου για Δικαστήρια
Καταζητούνται δύο πρόσωπα για τη συμπλοκή και τον εντοπισμό όπλων στη Λευκωσία (pic)
Οικονομικές διαφορές πίσω από την ρίψη χειροβομβίδας και τις απειλές-Υπό κράτηση οι τρεις συλληφθέντες
Απόρριψη αναπομπής περί Αστυνομίας νόμου αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών