Ο Πούτιν τα έβαλε με το πιάνο του Κινέζου προέδρου: Ηταν ξεκούρδιστο

Ο Σι Τζινπίνγκ δέχθηκε ίσως την πιο πρωτότυπη παρατήρηση για την επίσημη κατοικία του, από ξένο ηγέτη: το πιάνο του είναι ξεκούρδιστο.

Αυτή την εξήγηση έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζοντας το πώς έπαιξε, όταν κάθισε στο πιάνο του Κινέζου προέδρου, πριν συναντηθούν.

Οταν ο ηγέτης της Ρωσίας έφτασε στην επίσημη προεδρική κατοικία στο Πεκίνο, την Κυριακή, κάθισε στο πιάνο που είδε και άρχισε να παίζει διστακτικά ένα απόσπασμα από τον ανεπίσημο ύμνο της Μόσχας και στη συνέχεια εκείνον της Αγίας Πετρούπολης.

Τη Δευτέρα ρωτήθηκε για αυτό, αλλά εκείνος απάντησε ότι έπαιζε χαλαρά με τα πλήκτρα, περιμένοντας να αρχίσει η συνάντησή του με τον Σι Τζινπίνγκ.

«Κρίμα που το πιάνο ήταν ξεκούρδιστο. Ηταν αρκετά δύσκολο να παίξω, ακόμη κι εγώ, κάποιος που παίζει με δύο δάχτυλα. Δεν μπορώ να πω ότι έπαιξα. Απλά πατούσα τα πλήκτρα με 2-3 δάχτυλα», είπε στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters.

«Πίστευα ότι αν ο κ. Πεσκόφ το κατέγραφε σε βίντεο ότι αυτό ήταν για προσωπική χρήση, για το αρχείο», συμπλήρωσε αναφερόμενος στον εκπρόσωπό του, Ντμίτρι Πεσκόφ. «Αλλά αποφάσισαν να το δημοσιοποιήσουν. Δεν πειράζει. Νομίζω δεν σας απογοήτευσα», πρόσθεσε.

Η μελωδία για τον Τραμπ

Ενας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι σκοπό θα έπαιζε ο Πούτιν για τον Ντόναλντ Τραμπ, αν συναντιούνταν.

«Δεν ξέρω. Νομίζω πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και ανάλογα με το αποτέλεσμα να διαλέξω μία μελωδία», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος.



Πηγή: iefimerida

Δειτε Επισης

Οι κινήσεις που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα- Πώς «έφαγε» τον Ιταλό Παρολίν
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ενοχλήθηκε και με τον Τασούλα ο Τατάρ-Κάνει λόγο για απόκρυψη της πραγματικότητας
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς για την Κίνα στο 80% που του «φαίνεται σωστό»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο