Στην κούρσα των Προεδρικών και επίσημα ο Λιλλήκας

Την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2018 εξήγγειλε και επίσημα σήμερα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας. 

Εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητά του στο πλαίσιο Διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε στα γραφεία της Συμμαχίας Πολιτών στη Λευκωσία ο κ. Λιλλήκας ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους υποβάλλει υποψηφιότητα, καθώς και βασικούς πυλώνες των προγραμματικών του θέσεων. 

Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών εμφανίστηκε βέβαιος για την απήχηση της υποψηφιότητάς του στην κοινωνία. 

"Πριν από πέντε χρόνια απευθύνθηκα στους πολίτες ,καλώντας τους,μαζί και πάνω από τα κόμματα,να κάνουμε την ανατροπή. Σήμερα,καλώ τους πολίτες να ολοκληρώσουμε αυτό το ταξίδι,να πάρουμε την τύχη του τόπου στα δικά μας χέρια", ανέφερε εξαγγέλλοντας την υποψηφιότητα του ο Γιώργος Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας εξέφρασε ανησυχία για την διχόνοια σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας,σημειώνοντας πως οι διχαστικοί λόγοι μεταφέρουν την διχόνοια στο λαό.

Ο πρόεδρος της Συμμαχιάς Πολιτών αναφέρθηκε τόσο στο Κυπριακό όσο και στην οικονομία,αλλά και στην κοινωνική πολιτική. Σε ότι αφορά το Κυπριακό,είπε πως "αυτό που χρειάζεται είναι ολοκληρωμένη διεκδικητική στρατηγική και πολιτική βούληση. Την έχω", τόνισε.

Απευθύνομαι στους πολίτες γιατί εμπιστεύομαι τους πολίτες...Τους ζητώ να πιστέψουν στις δυνάμεις τους.Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε το κοινωνικό κύμα που θα παρασύρει το κατεστημένο,υπογράμμισε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών.

Ο Γιώργος Λιλλήκας είπε πως “ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κληθεί να διαχειριστεί μίαν ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, να ανατρέψει τους τουρκικούς σχεδιασμούς και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα κάμψουν την τουρκική αδιαλλαξία, για να ανοίξει ο δρόμος για μια πραγματικά δίκαιη λύση η οποία θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής”.

Αναφέρθηκε σε λύση του Κυπριακού που “θα δημιουργεί συνθήκες ασφάλειας για όλους τους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι να μπορούμε να ζούμε μαζί σε μικτά χωριά και πόλεις και να συνεργαζόμαστε, απολαμβάνοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου”.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ανέφερε, περαιτέρω, ότι “θα χρειαστεί να επιστρατεύσουμε όλες τις εμπειρίες και γνώσεις μας, θα χρειαστεί εθνική ενότητα, διότι δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε για επανάληψη μιας άγονης και αδιέξοδης πολιτικής, ούτε για πειραματισμούς”.

Στη σημερινή Διάσκεψη Τύπου για εξαγγελία της υποψηφιότητας Λιλλήκα δόθηκε πανηγυρικός τόνος και σε αυτή παρευρέθηκαν δεκάδες φίλοι και στελέχη του Κινήματος. Ωστόσο, δια της απουσίας τους "έλαμψαν" τα μέλη της ηγετικής ομάδας της Συμμαχίας που διαφώνησαν με τη μεμονωμένη υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος όπως ο Αναπληρωτής πρόεδρος Στέλιος Αμερικάνος, ο βουλευτής Παύλος Μυλωνάς, ο εκ των αντιπροέδρων Σίμος Αγγελίδης κ.α.

 

Ενδιαφέρον στη Συμμαχία Πολιτών αποκτά τώρα η επόμενη μέρα της εξαγγελίας Λιλλήκα και συγκεκριμένα κατά πόσο τα προαναφερθέντα στελέχη που διαφώνησαν θα συμπορευθούν με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα και της πλειοψηφίας των μελών των Συλλογικών Οργάνων της Συμμαχίας ή θα διαχωρίσουν τη θέση τους, μη αποκλειομένης και της εξόδου τους από το Κίνημα.

Tα πρώτα tweets του Γιώργου Λιλλήκα μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητάς του:

 

Δειτε Επισης

Πρώτη συνάντηση με τη Φον ντερ Λάιεν είχαν οι υποψήφιοι για τη νέα Κομισιόν
Διαβεβαίωση αρμόδιας επιτροπής ΕΚ για Επιτρόπους-«Θα ενεργήσουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες»
Επίσπευση διαδικασίας για αναθεώρησης νομοθεσίας ΡΙΚ ζήτησε το Υπουργείο Εσωτερικών
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
ΠτΔ: Ο Κρανιδιώτης ήταν κυνηγός του ονείρου και θιασώτης του εφικτού
Τον ερχόμενο Μάρτιο το συνέδριο του ΡΤΚ-Ξανά υποψήφιος ο Έρχουρμαν
Διεθνές ενδιαφέρον για την απόφαση παύσης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη (pics)
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»
«Μία μαύρη μέρα για την Ελεγκτική, κατάμαυρη για την Κύπρο»-Κατηγορηματικός ο Οδυσσέας