11.760 τεμάχια τσιγάρων και 7.7 κιλά καπνού στα χέρια του Τελωνείου

Στην κατάσχεση 11.760 τεμαχίων τσιγάρων και 7.750 γραμμαρίων καπνού για στριφτό τσιγάρο, προχώρησαν Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων από δύο οικίες και ένα υποστατικό στην Επαρχία Λευκωσίας.  
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων, από τις έρευνες που διενήργησαν το απόγευμα της 11ης Μαΐου, Λειτουργοί του Τμήματος με τη συνοδεία μελών του Ουλαμού Προλήψεως Εγκλημάτων Λευκωσίας, στη βάση Δικαστικών Ενταλμάτων Έρευνας, εντοπίστηκαν σε οικία που διαμένει γυναίκα ρουμανικής καταγωγής μόνιμη κάτοικος Κύπρου, καθώς επίσης και σε υποστατικό που διατηρεί ως περίπτερο στη Λευκωσία, ποσότητα 4.960 τεμαχίων τσιγάρα και 1.000 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €880 και €210 αντίστοιχα.    
 
Επίσης, σε οικία που διαμένει άντρας ρουμανικής καταγωγής, εντοπίστηκε  ποσότητα 6.800 τεμαχίων τσιγάρα και 6.750 γραμμάρια καπνού για στριφτό τσιγάρο, , η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €1.200 και €1.410 αντίστοιχα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το εν λόγω πρόσωπο, σε κατάθεση που έδωσε ανέφερε ότι τα καπνικά προϊόντα που εντοπίστηκαν στην οικία όπου διαμένει, προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές και ανήκουν στη γυναίκα ρουμανικής καταγωγής, που αναφέρεται πιο πάνω.  
 
Τα δύο πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα και θα παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εξασφάλιση διατάγματος προσωποκράτησης τους.  
 
Η γυναίκα ρουμανικής καταγωγής, η οποία έχει συλληφθεί, έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Τμήμα Τελωνείων με παρόμοιας φύσης αδικήματα. Παράλληλα, το Τμήμα Τελωνείων αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών σε μία εκ των οικιών, εντοπίστηκε όχημα να κινείται ύποπτα στη περιοχή. Μετά από καταδίωξη, το όχημα ανακόπηκε σε χώρο στάθμευσης υπεραγοράς στη Λευκωσία και σε αυτό εντοπίστηκε ποσότητα 3,600 τεμαχίων τσιγάρων, η δασμοφορολογική επιβάρυνση των οποίων ανέρχεται στα €635.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος, σε κατάθεση που έδωσε ο Ελληνοκύπριος οδηγός του οχήματος, ο οποίος επίσης έχει απασχολήσει επανειλημμένα το Τμήμα Τελωνείων με παρόμοιας φύσης αδικήματα, ανέφερε ότι τα τσιγάρα προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές.  
 
Το εν λόγω πρόσωπο, συνελήφθη για αυτόφωρα αδικήματα και η ποσότητα των τσιγάρων που εντοπίστηκε καθώς επίσης και το όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την παράνομη μεταφορά των τσιγάρων από τις κατεχόμενες περιοχές, κατασχέθηκαν από τις τελωνειακές αρχές.
 
Ο Ελληνοκύπριος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τμήματος Τελωνείων εξέφρασε γραπτώς τη πρόθεση του για εξώδικο διακανονισμό της υπόθεσης, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Διευθυντή Τμήματος Τελωνείων με την καταβολή χρηματικής πληρωμής ύψους €3.000.
 
Με την καταβολή του πιο πάνω ποσού, το εν λόγω πρόσωπο αφέθηκε ελεύθερο και τα τσιγάρα εγκαταλείφθηκαν στο Τμήμα Τελωνείων. Το όχημα, επιστράφηκε στον ιδιοκτήτη του με την επιπρόσθετη καταβολή ποσού απόδοσης ύψους €500.

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 21χρονος για θανατηφόρο με θύμα ντελιβερά στη Λεμεσό-Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του δυστυχήματος
Καταχωρήθηκε νέα υπόθεση για τα πλαστά συμβόλαια ποδοσφαιριστών-Εκτοξεύτηκαν στις 70 οι κατηγορίες
Παρενέργειες από την νέα απόφαση Ανωτάτου για τηλεπικοινωνιακά, επηρεάζονται ποινικές υποθέσεις-«Επιβεβαιώθηκε η Χατζηιωάννου»
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Δεκαπεντάχρονος απουσιάζει από την οικία του στη Λάρνακα (pic)
Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για τη ληστεία σε περίπτερο στη Λεμεσό (pic)
Ένταλμα σύλληψης για κατηγορούμενο σε ιδιωτική ποινική για απάτη-Κατηγορείται πως απέσπασε €560.000 σε κρυπτονομίσματα
Τραγικός θάνατος για 85χρονο στη Σιά-Καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Με πολιτική διάσταση η καταδικαστική απόφαση των Ουγγαρέζων για σφετερισμό-«Απαράδεκτη και κατακριτέα η εκμετάλλευση περιουσιών»
Ρίχνει τους τόνους ο Αρχηγός μετά την απαίτηση του Προέδρου, αλλά δείχνει τον Σαββίδη ως άρχοντα των διώξεων