Ο Συλλούρης επισκέφθηκε το δώρο που μας έκανε ο Σουλτάνος του Ομάν

Το πλοίο "Αλ - Σαλάμ", που δώρισε το Σουλτανάτο του Ομάν στην Κυπριακή Δημοκρατία και το οποίο μετονομάστηκε σε "Αλάσια", επισκέφθηκαν χθες βράδυ, στο λιμάνι Λεμεσού, ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης και ο Πρόεδρος και βουλευτές του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σουλτανάτου του Ομάν.  
 
Οι δυο επαναβεβαίωσαν τις αγαστές σχέσεις των δυο χωρών, ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσαν την πραγματοποίηση συνεδρίου στη Λευκωσία, στις 23 Μαΐου, το οποίο θα ασχοληθεί με τις επενδυτικές προοπτικές που υπάρχουν μεταξύ των δυο χωρών.   Σε δηλώσεις του, ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το δώρο του Σουλτάνου του Ομάν, αλλά και τη στήριξη που προσφέρει και σε άλλους τομείς, "όπως σε θέματα υγείας και πολιτισμού".  
 
Αυτό το πλοίο, συνέχισε, συμβολίζει τη συνέχιση της συνεργασίας μας  "και υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε για την ενίσχυση αυτής της συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών".
 
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του Σουλτανάτου του Ομάν, Σεΐχης Shakin Khalid Hilal Al Meaawali, υπέδειξε πως η προηγούμενη ονομασία του πλοίου "Αλ-Σαλάμ", σημαίνει ειρήνη και διαμήνυσε πως αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνει το Ομάν και ο Σουλτάνος του, "ο οποίος είναι ένας άνθρωπος της ειρήνης".  
 
Νωρίτερα η αντιπροσωπεία από το Ομάν συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λεμεσού και ξεναγήθηκε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στο τζαμί, στο παλιό λιμάνι και τη μαρίνα Λεμεσού.  
 
Όπως είπε ο Σεΐχης Shakin Khalid Hilal Al Meaawali, έχει επισκεφθεί ξανά τη Λεμεσό πριν πέντε χρόνια και έχει εκπλαγεί από την ανάπτυξη της, ενώ σημείωσε το πόσο όμορφη είναι η πόλη, οι άνθρωποι αλλά και οι παραλίες της.  
 

Δειτε Επισης

Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
Προσβασιμότητα για λίγους-Τα καθημερινά εμπόδια των ατόμων με αναπηρίες στους χώρους εστίασης
Επαναφορά νομοσχεδίου για κέντρα αποκατάστασης στην αρχική του μορφή ζητά η ΚΥΣΟΑ
Νέα διαμαρτυρία έξω από τη Νομική Υπηρεσία για τη δολοφονία του Θανάση-«Δεν ήταν το μόνο θύμα συγκάλυψης και διαφθοράς»
Γ. Αντωνίου: «Η οδύνη και η ευγνωμοσύνη μας για τους 13 ήρωες του Μαρί θα είναι παντοτινή»
Έρχεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από Δευτέρας-Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα
Τα συνεχόμενα λάθη του Φειδία και οι συνέπειες της ψήφου-«Τολμηρή η κίνηση της συνέντευξη Τατάρ αλλά...»
Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο