Ο Τραμπ προσκαλεί τους ηγέτες Ταϊλάνδης και Σιγκαπούρης στο Λευκό Οίκο

Ο Aμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε ξεχωριστές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους ηγέτες της Ταϊλάνδης και της Σιγκαπούρης, με θέμα την κατάσταση της ασφάλειας στη περιοχή του Ειρηνικού στην Ασία, καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις με τη Βόρεια Κορέα, και απηύθυνε προσκλήσεις και στους δύο να επισκεφθούν την Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-οτσά, πρώην στρατηγός, ηγείται ενός στρατιωτικού καθεστώτος που ανέλαβε την εξουσία σε πραξικόπημα το 2014. Η Κυβέρνησή του είχε τεταμένες σχέσεις με τον προκάτοχο του Τραμπ, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο κ. Τραμπ εξέφρασε την εικασία ότι μπορεί να ήταν η Κίνα που υπέκλεψε τα ηλεκτρονικά μηνύματα στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να επηρεαστούν οι προεδρικές εκλογές πέρυσι, παραθέτοντας αντίθετη άποψη από αυτήν των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που έχουν δηλώσει ότι οι υποκλοπές οργανώθηκαν από τη Μόσχα.

Σε συνέντευξη στο κανάλι CBS για την εκπομπή "Face the Nation", το κείμενο της οποίας εκδόθηκε χθες, ο κ. Τραμπ δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τον ισχυρισμό του, τον οποίο είχε εκφράσει πρώτη φορά την παραμονή των εκλογών στις 8 Νοεμβρίου. "Εάν δεν πιάσετε έναν χάκερ, εντάξει, στην πράξη, είναι πολύ δύσκολο να πείτε ποιός έκανε την παραβίαση", είπε στη συνέντευξη στο CBS. "Θα μπορούσε να είναι η Κίνα, θα μπορούσαν να είναι πολλές άλλες ομάδες", πρόσθεσε.

Οι χάκερ συγκλόνισαν την προεκλογική καμπάνια δημοσιεύοντας ηλεκτρονικά μηνύματα στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και βοηθών της υποψήφιας του κόμματος για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον που τους έφεραν σε δύσκολη θέση. Ο Τραμπ έχει απορρίψει δηλώσεις στελεχών των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα είχε παραβιάσει τα συστήματα των Δημοκρατικών για να βοηθήσει τον ίδιο να κερδίσει τις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής αντιπαράθεσης με την Χίλαρι Κλίντον, ο κ. Τραμπ είχε δηλώσει ότι η Κίνα ήταν μεταξύ πολλών πιθανών υπόπτων για τις υποκλοπές, οι οποίοι θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν ακόμα "και κάποιον ξαπλωτό στο κρεβάτι του που ζυγίζει 400 λίβρες (181 κιλά)".

Δειτε Επισης

Κατά 3% μειώθηκαν τα βίαια εγκλήματα το 2023 στις ΗΠΑ
Το Telegram θα διαβιβάζει στις αρχές διευθύνσεις IP ύστερα από αίτημά τους
Ισόβια κάθειρξη στην έφηβη στις ΗΠΑ που σκότωσε τη μητέρα της και έστειλε μήνυμα σε φίλη της να δει το πτώμα
Η κυβέρνηση της Τσεχίας πρότεινε την χαλάρωση των κανόνων για την κάνναβη
Ήχησαν σειρήνες συναγερμού στην Χάιφα-Σε καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι
Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις από και προς Τελ Αβίβ και Τεχεράνη
Προειδοποίηση Νετανιάχου για χτύπημα-Προτρέπει τους πολίτες του Λιβάνου να απομακρυνθούν από επικίνδυνες ζώνες
«Χειρουργικό» χτύπημα του Ισραήλ στη Βηρυτό-Στόχος ηγετικό στελέχος της Χεζμπολάχ
Ξεπέρασαν τους 274 οι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
Εκατοντάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο-Χιλιάδες πολίτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους