Η μάχη ενάντια στον καρκίνο μας αφορά όλους, αναφέρει η σύζυγος του ΠτΔ

Κάθε χρόνο περισσότεροι από τρεις χιλιάδες συμπολίτες μας μπαίνουν στη μάχη κατά του καρκίνου γι αυτό και αυτή η μάχη μας αφορά όλους, αναφέρει η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, σε χαιρετισμό της στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό στο πλαίσιο της 42ης Πορείας Χριστοδούλας.
 
Στον χαιρετισμό της, που διάβασε ο Επίτροπος Εθελοντισμού, Γιάννης Γιαννάκη,  η κ.Αναστασιάδη σημειώνει πως σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα εκδήλωσης της συμπαράστασης και αλληλεγγύης μας προς τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειες τους, μια μέρα αναγνώρισης της μεγάλης προσφορά του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, "ο οποίος από το 1971 είναι η πρωτοπόρα δύναμη στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανακούφιστικής φροντίδας στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαγνώστηκαν και υποφέρουν από καρκίνο".
 
Υπενθύμισε πως, εκτός από την "Αροδαφνούσα" που θεωρείτε ένα από τα καλύτερα Κέντρα Ανακουφιστικής Φροντίδας, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, από το 2011 λειτουργεί στη Λεμεσό το "Ευαγόρειο Κέντρο", το οποίο κτίστηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά των παιδιών του Ευαγόρα Λανίτη, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους καρκινοπαθείς.
 
Συνολικά κατά το 2016, προσθέτει στο χαιρετισμό της η Άντρη Αναστασιάδη, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος πρόσφερε δωρεάν υπηρεσίες σε περισσότερες από 48,000 περιπτώσεις ασθενών και οικογενειών τους, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, την καταγωγή ή το θρήσκευμα τους.
 
Κάθε χρόνο, υπογραμμίζει, τρεις χιλιάδες νέα πρόσωπα μπαίνουν στη μάχη κατά του καρκίνου, "πρόσωπα που δεν είναι πάντα της διπλανής πόρτας, αλλά και πρόσωπα δικά μας που οφείλουμε να στηρίζουμε, δίνοντας τους δύναμη και ελπίδα να αντεπεξέλθουν".
 
Διαμηνύοντας ακόμη πως η πρόληψη και η πιο έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία σώζει ζωές, η σύζυγος του ΠτΔ, έστειλε το μήνυμα πως "είμαστε μαζί στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, μαζί στην αλληλεγγύη και την εθελοντική προσφορά προς τον συνάνθρωπο μας, την κοινωνία, αλλά και τον εαυτό μας".
 
Η μάχη αυτή, τονίζει τέλος, αφορά όλους "και θα βγούμε νικητές".
 
Εξάλλου ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, είπε σε σύντομο χαιρετισμό του, πως η "Πορεία Χριστοδούλας" αλλά και η διαχρονική και καθημερινή δράση των εθελοντών, στέλνει παραδείγματα προς όλη την κοινωνία ότι πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο και πως αυτά τα ζητήματα μας αφορούν όλους.
 
Η πορεία της Λεμεσού ξεκίνησε από το Ευαγόρειο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας και ακολούθησε τη διαδρομή: Ρήγα Φεραίου – Κυκλικός Κόμβος Δικαστηρίων – Λόρδου Βύρωνος (Ζωολογικός Κήπος) – 28ης Οκτωβρίου – Λεωφ. Μακαρίου (Εναέριος) – Κυκλικός Κόμβος Δικαστηρίων – Γρίβα Διγενή – Οδός Ομήρου – Νικοδήμου Μυλωνά – Ευαγόρειο Κέντρο.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει παραπλανητικές προσφορές ο Σύνδεσμος Καταναλωτών-Ζητά διαφάνεια και πριν από το e-kalathi
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης