Ματωμένη Κυριακή των Βαίων στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί από εκρήξεις

«Μαύρη Κυριακή» αναδεικνύεται για την Αίγυπτο η σημερινή Κυριακή των Βαΐων, μία από τις σημαντικότερες χριστιανικές εορτές στην Αίγυπτο, όπου συγκεντρώνει εκατομμύρια πιστούς σε όλη τη χώρα. Μπαράζ φονικών εκρήξεων συγκλονίζουν την Αίγυπτο, καθώς μετά την πρώτη έκρηξη σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα όπου έχασαν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι και τραυματίστηκαν ακόμη περισσότεροι, άλλη μία έκρηξη συγκλονίζει τη χώρα αυτή τη φορά και πάλι σε χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μακελειό από την δεύτερη έκρηξη στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, προκλήθηκε από παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο. 

Οι Αρχές της Αιγύπτου αναφέρουν ότι από την δεύτερη έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον έξι άτομα και έχουν τραυματιστεί άλλα 21. 

Δείτετην στιγμή της έκρηξης

Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί είναι οι τραυματίες από την πρώτη έκρηξη που έγινε έξω από χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Η έκρηξη αυτή έγινε ώρες μετά από την έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, με συνέπεια το θάνατο 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 60.

Μέχρι τη στιγμή αυτή, δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για καμία από τις δύο επιθέσεις κατά των εκκλησιών.

Η έκρηξη σημειώθηκε τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός 'Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία. Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα στο Δέλτα του Νείλου. Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώνεται πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κάλεσε οι χριστιανοί να αποτελέσουν στόχο επιθέσεων.

Δειτε Επισης

Δύο με τρία άτομα φέρονται να μετακίνησαν τη μοτοσικλέτα του 16χρονου-Έρευνες για αναρτήσεις σε ΜΚΔ
Ξεκινάει η δίκη για τον φόνο της φοιτήτριας Τζούλια Τσεκετίν με 70 μαχαιριές από τον 22χρονο φίλο της
Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
Εκτός ελέγχου ο Κουλίας εκβιάζει τον Πρόεδρο και ο Νικόλας ποιεί την νήσσαν-Το θέμα δεν είναι νομικό, είναι πολιτικό
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Βγήκε μπροστά ο Νικόλας-Χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση για Οδυσσέα, πυρά κατά ΑΚΕΛ
Βάζει φρένο στον Κουλία για διορισμό Γενικού Ελεγκτή η Αννίτα-Ακύρωσε το ταξίδι της, παραμένει Προεδρεύουσα
Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα