Ο Μιγκέλ είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο

Σε ένα αγώνα που δεν κυνηγά καθόλου δάφνες ποιότητας, η ΑΕΛ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μικέλ Αρουαμπαρένα κέρδισε 2-1 την ΑΕΚ και μπαίνει γερά στο παιχνίδι για διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
 
Η ΑΕΛ, που πέτυχε τη δεύτερη διαδοχική νίκη με τον Μπρούνο Μπαλταζάρ στον πάγκο της, έφθασε τους 58 βαθμούς και πλησίασε στους τέσσερις τη σημερινή τους αντίπαλο και δικαιούται να ονειρεύεται την κατάληψη της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.
 
Η ΑΕΚ έκανε κακό παιχνίδι και έφυγε χωρίς βαθμολογικό κέρδος από το Τσίρειο, έτσι έμεινε στους 62 βαθμούς και έμεινε εννέα βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και είπε αντίο στον τίτλο, ενώ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις απώλειες του Απόλλωνα για να περάσει στην δεύτερη θέση.
 

 
Η ΑΕΛ πήρε κεφάλι στο σκορ στο 18’ όταν μετά από σέντρα του Αϊρόσα, ο Γιωργαλλίδης απέκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Αρουαμπαρένα με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να γίνει το 1-0 για τους γαλαζοκίτρινους.
Οι φιλοξενούμενοι άργησαν να μπουν στο ρυθμό του αγώνα και μετά το 25’ εξάσκησαν κάποια πίεση προς την αντίπαλη εστία. Η δράση αυτή της ομάδας της Λάρνακας έφερε και αποτέλεσμα, μιας και στο 34’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Χέφελ, ο Καταλά κέρδισε την κεφαλιά και ο Φλοριάν προ του Σοάρες με νέα κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα, 1-1.
Δοκάρι από πόδια αντιπάλου
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κακό ποιοτικά και με ελάχιστες φάσεις. Η πιο μεγάλη ήταν για λογαριασμό της ΑΕΚ και δημιουργήθηκε από πόδια αντίπαλου αμυντικού.
Ήταν το 60’ όταν μετά σέντρα του Τέτε ο Μιτρέα προσπαθώντας να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι, με τον Φορτούνα να διώχνει.
 
Από εκεί και πέρα, η μπάλα περιπλανιόταν πάνω-κάτω με τους τερματοφύλακες να είναι περισσότερο θεατές στον αγώνα. Τελικά, τον τελευταίο λόγο είχε ο παίκτης που άνοιξε το σκορ, ο Αρουαμπαρένα.
 
Ο Ισπανός επιθετικός μετά από αντεπίθεση της ΑΕΛ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δέχθηκε την μπαλιά από τον Μέσκα και από κοντά πέτυχε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
18’, 91’ Αρουαμπαρένα / 34’ Φλοριάν
Κίτρινες: Αϊρόσα / Λαρένα (2η)
Συνθέσεις:
ΑΕΛ:
Ρόμο, Φορτούνα, Αϊρόσα, Μιτρέα, Λαφράνς, Νικολάου, Σοάρες, Γεωργιάδης (63′ Μπλάνκο), Μέσκα (90+3’ Κυριάκου), Μαύρου (69′ Σάσι), Αρουαμπαρένα.
ΑΕΚ: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Γκαρίδο, Μουρίγιο, Καταλά, Μπόλιεβιτς (71′ Τομάς), Χέφελ (79′ Μυτίδης), Λαρένα, Ακοράν (66′ Μαλόκου), Τέτε, Φλοριάν.