Σ’ ελεύθερη πτώση τα ποσοστά ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ, μείωση και για ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ

Περαιτέρω μείωση της εκλογικής δύναμης των τεσσάρων μεγάλων παραδοσιακών κομμάτων, σε σύγκριση με τα ποσοστά που εξασφάλισαν στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2016, αποτυπώνει η μεγάλη δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE το Γραφείο Ερευνών και Δημοσκοπήσεων IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κούρσα για δύο άλογα και ντέρμπι Αναστασιάδη-Νικόλα οι Προεδρικές
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μόνο οι μισοί ΑΚΕΛικοί θέλουν Άντρο, δεν τους τραβά καθόλου ο Λιλλήκας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψηφίζουν Νικόλα ως καταλληλότερο για κοινό υποψήφιο του ενδιάμεσου χώρου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά τον Αναστασιάδη το χάος για υποψήφιο του ΔΗΣΥ 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπερισχύουν στον πρώτο γύρο Αναστασιάδης-Νικόλας
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ υπό προϋποθέσεις την δεύτερη Κυριακή των Προεδρικών
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και ενδιαφέρονται… και θα πάνε να ψηφίσουν στις Προεδρικές οι πολίτες

 
Όπως προκύπτει από το σχετικό εύρημα της δημοσκόπησης, αν διενεργούνταν βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, η εκλογική δύναμη του ΔΗΣΥ θα περιοριζόταν στο 27%, συγκριτικά με το 30,69% που ο ΔΗΣΥ εξασφάλισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Επιπλέον μείωση θα κατέγραφε και το ποσοστό του ΑΚΕΛ, καθότι η εκλογική του δύναμη θα περιοριζόταν στο 21%, συγκριτικά με το 25,67% των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.  
 
Στο 13%, σε σύγκριση με 14,49%, θα περιοριζόταν το ποσοστό του ΔΗΚΟ, ενώ αυτό της ΕΔΕΚ στο 4% συγκριτικά με το 6,18% που εξασφάλισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Η Συμμαχία Πολιτών παραμένει στο 6% του περασμένου Μαΐου, ενώ στο 6% ανεβαίνει και το Κίνημα Αλληλεγγύη, καταγράφοντας οριακή αύξηση(σ.σ. 5,24% στις βουλευτικές εκλογές).
 
Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών βρίσκεται στο 4% από το 4,81% του περασμένου Μαΐου, ενώ το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο(ΕΛΑΜ) στο 2% συγκριτικά με το 3,71%, που εξασφάλισε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
 
Σε καλό δρόμο η οικονομία

  
Αλλαγή κλίματος ανάμεσα στην κυπριακή οικονομία αποτυπώνει η δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE όσον αφορά την πορεία της οικονομίας της χώρας. Και αυτό, καθότι οι πολίτες, σε ποσοστό 66%, θεωρούν πως τα πράγματα σε ό,τι αφορά την οικονομία κινείται προς τη σωστή ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση, σε αντίθεση με μόλις ένα 24% που θεωρεί ότι κινούνται προς τη λάθος ή μάλλον προς λάθος κατεύθυνση.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι θετικό πρόσημο αναφορικά με την πορεία της οικονομίας δίνεται απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και από ψηφοφόρους κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία διαφωνούν και ασκούν σφοδρή κριτική στην Κυβέρνηση, σε σχέση με την οικονομική της πολιτική. Κλασικό παράδειγμα αποτελούν οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, από τους οποίους έξι στους δέκα βλέπουν την οικονομία κινούνται προς τη σωστή ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.
 
Σε… χωματόδρομο το Κυπριακό  


Σε αντίθεση με την θετική αντίληψη των πολιτών για την πορεία της οικονομίας, αρνητική είναι άποψη που έχουν για την πορεία του Κυπριακού, αφού επτά στους δέκα θεωρούν ότι κινείται προς λάθος ή μάλλον προς λάθος κατεύθυνση. Πλειοψηφικά αρνητική είναι η εικόνα για την πορεία του Κυπριακού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς επίσης και ανάμεσα, τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ εμφανίζονται σχεδόν μοιρασμένοι όσον αφορά την αντίληψή τους για το προς τα πού κινείται το Κυπριακό, ενώ και από τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ μόλις δύο στους δέκα θεωρούν πως το Κυπριακό κινείται προς τη σωστή ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η εσωτερική διακυβέρνηση

Η εσωτερική διακυβέρνηση
Όσον αφορά την άποψή τους για την εσωτερική διακυβέρνηση, οι πολίτες αποτιμούν ελαφρώς αρνητικά την πορεία της, καθότι ένα 51% θεωρεί πως κινείται προς λάθος ή μάλλον προς λάθος κατεύθυνση, σε αντίθεση με το 46% που θεωρεί πως κινείται προς την ορθή ή μάλλον ορθή κατεύθυνση.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONLINE

 

Δειτε Επισης

Το μητρώο της ΕΔΕΚ, ο στόχος της ενότητας και ο γρίφος της επιστροφής
Κυνηγά την αδυναμία των αρμοδίων ο Πρόεδρος-Η παρέμβαση, ο σάλος και πολιτική συντήρηση του φιάσκου
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Σ. Στεφάνου: Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας η αντιφασιστική νίκη
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Ο σφετερισμός ελληνοκυπριακών περιουσιών στο επίκεντρο της συνάντησης Τασούλα και Ένωσης Προσφύγων
Κατηγορεί τον Τατάρ ότι δεν έκανε τίποτα και ισχυρίζεται πως η Ε/κ πλευρά πλησιάζει στη χαλαρή ομοσπονδία ο Ερχιουρμάν
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»
Πρόταση νόμου για πιστωτικές συμβάσεις και προστασία των οφειλετών κατέθεσε η Ατταλίδου