Η κυβέρνηση αποζημιώνει έξι πολίτες για βασανιστήρια στην Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να αποζημιώσει έξι πολίτες που προσέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για κακομεταχείριση και βασανιστήρια στην Γένοβα -στο περιθώριο του G8- στις 12 και 22 Ιουλίου του 2001.

Η προσφυγή τους αφορά την μεταφορά διαδηλωτών και ακτιβιστών στον στρατώνα της αστυνομίας Μπολτσανέτο της Γένοβας, όπου υποβλήθηκαν σε ταπεινώσεις, ηθικό και σωματικό εξευτελισμό και βασανιστήρια.

Η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει στον καθ΄ένα από τους έξι αυτούς πολίτες (όλοι τους είναι Ιταλοί υπήκοοι) 45.000 ευρώ, για πρόκληση ηθικής και σωματικής βλάβης, όπως και για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων. Συνολικά, έχουν προσφύγει κατά του ιταλικού κράτους, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εξήντα πέντε διαδηλωτές και ακτιβιστές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης δεσμεύεται να εγγυηθεί, στο μέλλον, όλα όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και να δραστηριοποιηθεί ώστε τα μέλη της αστυνομίας και των καραμπινιέρων να παρακολουθήσουν ειδικά σεμινάρια με θέμα των σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ιταλία, τέλος, δεσμεύεται να εφαρμόσει κατάλληλες ποινικές κυρώσεις για την τιμωρία της κακομεταχείρισης των πολιτών, όπως και του αδικήματος των βασανιστηρίων.

Πηγή: The Toc 

Δειτε Επισης

Πολύωρη αντεξέταση στο Δικαστήριο για βαρυποινίτη-Καταθέσεις από μαγαζάτορες, «δεν επιβεβαιώνεται η παροχή προστασίας»
Απόπειρα εμπρησμού σε συναγωγή στη Μελβούρνη-Αναζητείται ένας ύποπτος
Φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Στους 24 οι νεκροί, αγωνία για κορίτσια που ήταν σε κατασκήνωση και αγνοούνται
Προς εκεχειρία στη Γάζα-Τι περιλαμβάνει η πρόταση των ΗΠΑ την οποία αποδέχθηκε η Χαμάς
Κόλαση πυρός στην Εύβοια-Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά (vids&pics)
Κυνηγούν τον... κανένα για να κερδίσουν τους πολίτες τα κόμματα-Πλήρης η απογοήτευση της κοινωνίας
Οι προεκτάσεις από το χαστούκι του ΕΔΑΔ, το ζήτημα του ανέλεγκτου του Εισαγγελέα και η πολιτική ευθύνη
Με ίσες αποστάσεις και αόριστες συστάσεις τα προσχέδια των εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο
Υπό πίεση η Δικαιοσύνη... Παρενέργειες λόγω Βαρωσιώτου και ΕΔΑΔ, νομικά σφάλματα με διαφορετικό απόηχο
Η Χαμάς απάντησε θετικά στην πρόταση ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 60 ημερών, με ανταλλαγή ομήρων