Πετεβίνος: «Δεν ξέρω γιατί συντηρείται θέμα προπονητή»

Δεν υπάρχει θέμα προπονητή στον ΑΠΟΕΛ ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου των «γαλαζοκιτρίνων», Νεκτάριου Πετεβίνου μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Άστρα» και τη συνάδελφο Κατερίνα Κυριάκου.
 
Ο Νεκτάριος Πετεβίνος επεσήμανε πως αποδόθηκαν ευθύνες για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας κόντρα σε ΑΕΚ και ΑΕΛ, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Αλωνεύτη η συμμετοχή του οποίου στο ντέρμπι της Κυριακής (9/4) με την Ομόνοια θα κριθεί στις επόμενες προπονήσεις.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
 
Για την μουρμούρα που υπάρχει μετά τις δύο άσχημες εμφανίσεις με ΑΕΚ και ΑΕΛ
: «Είναι σύνηθες φαινόμενο όταν ο ΑΠΟΕΛ δεν κερδίζει να υπάρχει μουρμούρα. Οι προσδοκίες του κόσμου είναι ψηλές. Έχουμε και μια τάση ως οπαδοί να έχουμε μια προσέγγιση κάπως ακραία όταν αφορά τέτοιες περιπτώσεις. Ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει, κάνει την αυτοκριτική του. σαφώς και γνωρίζουμε ότι οι δύο τελευταίες εμφανίσεις δεν ήταν καλές. Κοιτάζουμε να το διορθώσουμε με ψυχραιμία και απόδοση ευθυνών όπου χρειάζεται, για να καταλάβει ο καθένας τα λάθη του και να πάμε μπροστά».
 
Για το αν θα υπάρχουν εξελίξεις σε νέα απώλεια:
«Καταρχήν δεν υπάρχει κανένα θέμα τεχνικής ηγεσίας, δεν ξέρω γιατί συντηρείται. Ακόμα και αν συμβεί αυτό το σενάριο ο ΑΠΟΕΛ θα είναι στην πρώτη θέση. Έχουμε αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση της κατάστασης. Είναι αυτό που κάναμε τα τελευταία χρόνια έτσι το ΑΠΟΕΛ να είναι πρωταθλητής. Πάμε για το πέμπτο σερί πρωτάθλημα. Έχουμε στις τάξεις μας πάρα πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές, έχουν την εμπειρία και ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Είμαστε μια ομάδα που σε λίγο θα συμπληρώσουμε 50 παιχνίδια. Είμαστε μια ομάδα που φέτος πέρασε περίοδο τεράστιας κόπωσης και απαιτήσεων, καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να είμαστε ικανοί να διαχειριστούμε από μόνοι μας την κατάσταση».
 
Για τις απουσίες στο ντέρμπι με την Ομόνοια: «Πέραν από τις τρεις δεδομένες απουσίες (Εφραίμ, Βινίσιους, Γιαννιώτα), έχουμε υπό αμφισβήτηση και τον Αλωνεύτη λόγω χτυπήματος στο τελευταίο παιχνίδι. Θα γίνει αύριο η σωστή εκτίμηση της κατάστασης του».
 
Για τον στόχο και τον κόσμο:
«Ο στόχος του ΑΠΟΕΛ είναι η νίκη και η διατήρηση της καλής παράδοσης των τελευταίων χρόνων που δεν χάνουμε από την Ομόνοια. Όσον αφορά τον κόσμο, δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την προπώληση. Έχουμε φτάσει τις εννιάμιση χιλιάδες, οι δυνατότητες είναι περισσότερες. Είναι αιώνιο ντέρμπι, θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας και τον περιμένουμε».