Λύπη Κυβέρνησης για τα ρεζιλίκια στη Βουλή, ικανοποίηση Ακιντζί για την απόφαση

Λύπη εξέφρασε η Κυβέρνηση για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στη Βουλή, δια του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, και ζήτησε ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, ενόψει της επανέναρξης των συνομιλιών.
 
«Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία, αλλά και τη βαθιά μας λύπη για τα όσα έχουν διαδραματιστεί σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της λήψης μιας απόφασης που ουδόλως επηρεάζει τα ιστορικά γεγονότα, όπως διδάσκονται και τιμούνται με λαμπρότητα στα σχολεία και από τον Κυπριακό Ελληνισμό» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος σε δήλωσή του.
 
Στις 11 Απριλίου, αναφέρει, επαναρχίζουν κρίσιμες συνομιλίες που θα καθορίσουν το μέλλον της υπό εξέλιξη διαδικασίας για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού, και σημειώνει ότι «αυτή την ώρα εκείνο που προέχει είναι η ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, έτσι ώστε μέσα σε ένα νηφάλιο πολιτικό κλίμα να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για εξεύρεση μιας βιώσιμης, λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα την απαλλάσσει από τα κατοχικά στρατεύματα».
 
«Σε αυτό που η προσοχή όλων θα πρέπει να επικεντρωθεί τώρα», συνεχίζει, «είναι, μέσα από την ενότητα, να επιτευχθούν οι στόχοι μας που δεν είναι άλλοι από μια λύση που να διασφαλίζει πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και την πλήρη εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και την ειρηνική συμβίωση των δύο κοινοτήτων».
 
Ικανοποίηση Ακιντζί
Την ίδια ώρα, ικανοποίηση «για το βήμα που έγινε προς την κατεύθυνση διόρθωσης του λάθους από τα δύο μεγάλα κόμματα στην Βουλή, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, παρά την ιδεολογική τους διαφορά», εκφράζει ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.
 
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ακιντζί αναφέρει ότι με την απόφαση της Βουλής και την αντίληψη ότι το ενωτικό δημοψήφισμα δεν θα είναι ανάμεσα στα γεγονότα για τα οποία θα γίνεται αναφορά στα σχολεία, «πλέον πρέπει να δούμε μπροστά. Χτίζοντας το μέλλον, υπάρχει ανάγκη όχι για έννοιες όπως Ενωσις, Τακσίμ, προσάρτηση αλλά για κουλτούρα συνεργασίας και ανεκτικότητας».
 
«Στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν στις 11 Απριλίου πρέπει να εργαστούμε για να κάνουμε μια νέα αρχή και να δημιουργήσουμε μια νέα δομή όπου θα επικρατήσουν συνθήκες μόνιμης ειρήνης. Δεν έμεινε πολύς χρόνος, πραγματικά είμαστε σε ένα σταυροδρόμι», πρόσθεσε ο Τ/κ ηγέτης. «Εύχομαι και ελπίζω όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές θα ενεργήσουν συναισθανόμενες αυτή την πραγματικότητα», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Τα παράλληλα αφηγήματα του Κυπριακού, η προσέγγιση της Τουρκίας και οι σκοπιμότητες Τατάρ
«Σκάνδαλα που αφορούν δημόσιο χρήμα, πρέπει να τιμωρούνται, έτσι θα ανακτήσει ο πολίτης την εμπιστοσύνη»
Εξήραν το σημαντικό ρόλο της ΚΔ ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στη Μέση Ανατολή οι Αμερικανοί Γερουσιαστές
Εκτιμήσεις για τρέχουσα συγκυρία και «τελευταίο μίλι» από ομιλητές συνεδρίου ΑΚΕΛ για Κυπριακό
Στόχος το καλό αποτέλεσμα στην τριμερή-Μηδενική η ανταπόκριση της τουρκικής πλευράς
Με αύξηση καμερών και ενίσχυση περιπολιών αντικαθιστούν το φράκτη-Δικαιωμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι
Ικανοποίηση Ε. Χαραλαμπίδου για αλλαγή στάσης ΚΣ ΟΑΣΕ ως προς τη Μ. Ανατολή
Τη σημαντικότητα δημόσιων επενδύσεων για Κύπρο υπογράμμισε η Χ. Ερωτοκρίτου
Στη σημασία της Πολιτικής Συνοχής αναφέρθηκε ο Α. Καυκαλιάς στη Βουδαπέστη
Συνέχιση συνεργασίας για μεταναστευτικό συμφώνησαν Υφ. Μετανάστευσης-Πρόεδρος ΕΔΕΚ