ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ καλούν τον ΠτΔ να αναπέμπψει το νόμο που υπερψήφισαν σήμερα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ

Το Δημοκρατικό Κόμμα κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να “διαφυλάξει τουλάχιστον τη συνταγματική τάξη και να αναπέμψει το νόμο που υπερψήφισαν σήμερα ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ”.  
 
Αφού, ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ ικανοποίησαν τον εκβιασμό του κατοχικού ηγέτη και της Τουρκίας, δεν πρέπει να επιτρέψουμε και την παραβίαση και το κουρέλιασμα του Συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνει το ΔΗΚΟ.  
 
Ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός και επειδή ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ το γνώριζαν, απέρριψαν την πρόταση του Δημοκρατικού Κόμματος και των υπολοίπων κομμάτων να ζητηθεί γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, για την πρόταση νόμου, αναφέρει το κόμμα, και σημειώνει πως “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει υπέρτατο καθήκον να διαφυλάξει το Σύνταγμα”.
 
Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει πως «παρόλο που σήμερα οι ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ υπέκυψαν και ικανοποίησαν το αίτημα του εκπροσώπου της κατοχής στην Κύπρο, η ΕΔΕΚ επιμένει στην αντισυνταγματική διάσταση του νόμου”.
 
“Θυμίζουμε πως μετά την διάλυση της Ελληνικής Κοινοτικής Συνέλευσης το 1965 και με βάση το σύνταγμα, η Βουλή είχε το συνταγματικό δικαίωμα να παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Εκτιμούμε πως αυτή η αρμοδιότητα δεν μπορεί να παραχωρηθεί στην εκτελεστική εξουσία χωρίς τροποποίηση του συντάγματος”, προσθέτει. Με δεδομένη την αντισυνταγματικότητα του νόμου καλούμε”, λέει η ΕΔΕΚ, “τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναπέμψει τον εν λόγω νόμο”.

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές