Τι μένει στον Κρίστιανσεν; Ο Μπαράλ, ο Εμπεσίλιο και ο ρόμβος

Η πλειάδα ακραίων επιθετικών στον ΑΠΟΕΛ έχει τονιστεί πολλάκις κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν.
 
Ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει στο «οπλοστάσιο» του από την αρχή της σεζόν Εφραίμ, Γιαννιώτα, Αλωνεύτη και Βάντερ. Τέσσερις ποδοσφαιριστές ενδεκαδάτους σε οποιαδήποτε κυπριακή ομάδα.
 
Με εξαίρεση τον Βραζιλιάνο, οι υπόλοιποι κατά διαστήματα μονιμοποιήθηκαν στο αρχικό σχήμα και αποτέλεσαν βασικά «χαρτιά» στην πετυχημένη πορεία των «γαλαζοκιτρίνων» σε Κύπρο και Ευρώπη.
 
Ο Δανός προπονητής στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και στο στάδιο που δέχεται τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση, μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα κόντρα σε ΑΕΚ και ΑΕΛ, πάει στο κομβικό ντέρμπι με την Ομόνοια έχοντας ετοιμοπόλεμο μόνο τον Βάντερ.
 
Ο Αλωνεύτης δεν ανέβασε ρυθμό στην προπόνηση της Παρασκευής (7/4) και δύσκολα θα θέσει εαυτόν στις υπηρεσίες του προπονητή του. Τι επιλογές μένουν για τον Τόμας Κρίστιανσεν στα άκρα της επίθεσης; Οι Εμπεσίλιο και Μπαράλ.
 
Ο Ολλανδός στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του έπαιξε στα φτερά της επίθεσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη συγκεκριμένη θέση. Από την άλλη η συνταγή με τον Ισπανό στα άκρα δεν πέτυχε στα παιχνίδια με Άντερλεχτ και ΑΕΚ και σαφέστατα αποτελεί ρίσκο μια τέτοια επιλογή.
 
Το σενάριο του ρόμβου
Ο Τόμας Κρίστιανσεν καλείται να βρει τρόπο να παρουσιάσει την ομάδα του πολύ πιο ισορροπημένη, φρέσκια και ανταγωνιστική σε σχέση με τους δύο προηγούμενους αγώνες. Νοουμένου ότι έχει σημαντικές απώλειες στα φτερά της επίθεσης (τραυματίες Εφραίμ, Αλωνεύτης και τιμωρημένος Γιαννιώτας) δεν αποκλείεται το σενάριο να παρουσιάσει εντελώς διαφοροποιημένο πλάνο στο ντέρμπι με την Ομόνοια.
 
Η τετράδα στην άμυνα λίγο-πολύ είναι δεδομένη, με τους Λάγο (αριστερά), Μιλάνοφ (δεξιά), Ιωάννου-Μερκή (κεντρικό αμυντικό δίδυμο) μπροστά από τον Βάτερμαν.
 
Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η επιστροφή του Μπερτόλιο στο αρχικό σχήμα, ενώ φανέλα βασικού σίγουρα θα πάρει και ο Μοράις.
 
Το απρόβλεπτο σενάριο, λοιπόν, είναι αυτό του σχηματισμού 4-4-2 με ρόμβο στη μεσαία γραμμή. Με τους Μοράις (ανασταλτικό μέσο) και Μπερτόλιο (επιτελικό χαφ) στις κορυφές και δύο εσωτερικούς μέσους (εκ των οποίων θα επιλεγούν δύο από τους Εμπεσίλιο, Κάνιας, Αρτυματά, Βάντερ), που δεν θα παίξουν στη γραμμή, αλλά θα είναι πιο κοντά στους Μοράις-Μπερτόλιο. 
 
Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ θα κερδίσει περισσότερα τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και θα χρησιμοποιήσει δύο επιθετικούς (Πιέρο-Ντε Καμάργκο ή Πιέρο-Μπαράλ) με ταυτόχρονη συμπερίληψη του Μπερτόλιο στην ενδεκάδα για να πιέσει από ψηλά την προβληματική αμυντική γραμμή της Ομόνοιας.
 
Ή ο Κρίστιανσεν θα επιλέξει την πεπατημένη χρησιμοποιώντας τον Βάντερ και έναν εκ των Εμπεσίλιο-Μπαράλ στα φτερά της επίθεσης είτε θ’ ανακατέψει εντελώς την «τράπουλα» σ’ ένα παιχνίδι κρίσιμο για τον ΑΠΟΕΛ και το μέλλον του ιδίου στον πάγκο της ομάδας.