Σπάει τα κοντέρ εξυπνάδας ο βαφτιστικός του Κετσπάγια

Ο μόλις 19 χρόνων φοιτητής Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Data Kapanadze, αναδείχθηκε νικητής  σε διαγωνισμό που προκήρυξε η πρεσβεία της Ολλανδίας  στη Λευκωσία, με θέμα  το μέλλον της ΕΕ.
 
O Data, που γεννήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας αλλά ζει στην Κύπρο εδώ και 15 χρόνια και είναι από τους καλύτερους φοιτητές. Οι καθηγητές του, Δρ.  Αιμιλιανίδης και Κέντας, εκφράζονται κολακευτικά  για τις επιδόσεις του. Ο ίδιος θέλει να ακολουθήσει καριέρα  στο διπλωματικό Σώμα, μιλά Ελληνικά, Γεωργιανά, Ρωσικά και Αγγλικά,  ενώ νονός του δεν είναι άλλος από  τον διάσημο Γεωργιανό πρώην ποδοσφαιριστή  και σήμερα  προπονητή του ποδοσφαίρου Τιμούρ Κετσπάγια.
 
Διαβάστε επίσης:
 
 
Στην εργασία του  «Οδικός Χάρτης για την επόμενη δεκαετία της Ευρωπαϊκής Ένωσης», για την οποία βραβεύθηκε, ο νεαρός φοιτητής αναφέρεται στο πώς η Ευρώπη άλλαξε δραματικά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προωθώντας πρώτιστα την ειρήνη. «Να μη ξεχνάμε πως το ότι ζούμε σε ειρήνη στην ΕΕ το οφείλουμε τόσο σε εμάς τους Ευρωπαίους, όσο και στο ΝΑΤΟ», λέει, προσθέτοντας πως, αφού εξασφάλισε σε μεγάλο βαθμό την ειρήνη, τώρα η ΕΕ  στοχεύει στην ευμάρεια. Θεωρεί ότι τώρα υπάρχει ένας άλλος ανταγωνισμός στον κόσμο, που αφορά το μέλλον του πλούτου.
 
Επισημαίνει πως είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στη σημερινή  ΕΕ, κυρίως προς τη κατεύθυνση της υποστήριξης των πολιτών της. Αναφέρεται στο ρόλο των εθνικών Κοινοβουλίων, στην υπερηφάνεια των λαών των χωρών μελών, οι οποίοι πρώτα σκέφτονται την πατρίδα τους και μετά το ότι είναι Ευρωπαίοι, ενώ υποστηρίζει πως δε μπορεί όλες οι χώρες να είναι ίδιες, άρα δε μπορεί να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο από όλους οι Ευρωπαϊκές οδηγίες γι αυτό απαιτείται ευελιξία. Υποστηρίζει  πως αν φύγει η Γαλλία από την ΕΕ, η Ένωση θα καταρρεύσει και πιστεύει ότι με κουράγιο και πειθώ, θα μπορέσουμε να  δημιουργήσουμε  μια πιο ευέλικτη, ανοιχτή και προσιτή Ευρωπαϊκή Ένωση, που θα ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα και τις φιλοδοξίες όλων των Κρατών Μελών της.
 
Είναι αξιοσημείωτο ότι στον διαγωνισμό της Ολλανδικής πρεσβείας, στην τελική τριάδα, περιλαμβάνονταν άλλος ένας φοιτητής από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, καθώς και ένας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου (Phd).