Έξι δισεκατομμύρια για τη Συρία

Η διεθνής κοινότητα δεσμεύτηκε χθες να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τα προγράμματα χορήγησης ανθρωπιστικής βοήθειας για το έτος 2017 που προορίζονται για τους άμαχους και τους Σύρους πρόσφυγες, κατά τη διάρκεια μιας διάσκεψης για το μέλλον της Συρίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
 
Η διάσκεψη οδήγησε στο να εξασφαλιστεί "μια υπόσχεση σε συλλογικό επίπεδο για το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος" διευκρίνισε ο Επίτροπος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια, Χρήστος Στυλιανίδης, στην αυλαία της συνόδου. Χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε εντυπωσιακό, ο Επίτροπος συμπλήρωσε: "Πρόκειται για μια απτή απόδειξη της αλληλεγγύης μας" όμως "πρέπει να προχωρήσουμε πέραν των διακηρύξεων και να υλοποιήσουμε αυτές τις υποσχέσεις".
 
Η Ευρωπαϊκή 'Ενωση, πρώτος δωρητής παγκοσμίως για τη συριακή σύρραξη, δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει το ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων "για το τρέχον έτος" επεσήμανε ο αξιωματούχος.
 
Ο ΟΗΕ από την πλευρά του εκτιμά ότι θα χρειαστεί το 2017 το ποσό των 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 4,7 δισεκατομμύρια για τους Σύρους πρόσφυγες και τις κοινότητες των χωρών της περιοχής που τους υποδέχονται.

Δειτε Επισης

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του