Αυτοψία κατέδειξε ότι στο Ίντλιπ χρησιμοποιήθηκαν όντως χημικά όπλα

Χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση του Ίντλιπ όπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία που διενεργήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ. Υπενθυμίζεται ότι μετά την επίθεση στο Ίμπλιντ μεταφέρθηκαν στην Τουρκία για νοσηλεία δεκάδες τραυματίες.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τούρκου Υπουργού, κατά την αυτοψία κατά την οποία υπεύθυνοι φόρεσαν ειδικές στολές για να προστατευτούν από τυχόν επικίνδυνες ουσίες, διαπίστωσαν ότι τα θύματα έχασαν τη ζωή τους από χημικά αέρια που προκαλούν ασφυξία επηρεάζοντας τους πνεύμονές τους. Στην αυτοψία, όπως αναφέρει, συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των Ηνωμένων Εθνών και διαπιστώθηκε ότι ο Άσσαντ χρησιμοποίησε χημικά όπλα.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας πάντως απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι ο συριακός στρατός κατέχει και χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην πόλη της Ιντλίμπ, λέγοντας ότι ο στρατός δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοια όπλα εναντίον του συριακού λαού, ούτε καν εναντίον τρομοκρατών.
 
Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ αρνήθηκε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη δυτική πόλη της Ιντλίμπ. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, ο Μουαλέμ δήλωσε ότι η αεροπορική επιδρομή του συριακού στρατού, είχε στόχο μια αποθήκη όπλων του Ισλαμικού Κράτους, στην οποία όμως οι τζιχαντιστές και μαχητές της Al-Nusra είχαν αποθηκευμένα χημικά όπλα. Είπε επίσης ότι είναι αδύνατο ότι ο συριακός στρατός - ο οποίος έχει σημαντικές νίκες σε όλα τα πεδία των μαχών του συριακού πολέμου - να χρησιμοποιούσε απαγορευμένα χημικά όπλα εναντίον του ίδιου του λαού του, ακόμη και εναντίον τρομοκρατών.
 
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο χαρακτήρισε τερατώδη την επίθεση με χημικά στο Ίντλιπ, αλλά υπέδειξε πως είναι πολύ νωρίς για να δαχτυλοδείξουμε τους υπαίτιους, πριν την ολοκλήρωση ενδελεχούς έρευνας για το περιστατικό.
  
 
 

Δειτε Επισης

Ευρωπαϊκό «μπλόκο» σε εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα με υπολείμματα φυτοφαρμάκων
ΒΙΝΤΕΟ: Δρόμοι έγιναν ποτάμια από ξαφνική νεροποντή στις Κάννες
Ισραηλινή επίθεση κοντά στη Βηρυτό-Καλούν τους κατοίκους να μείνουν μακριά από θέσεις της Χεζμπολάχ
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο-Βομβαρδίζει νέες θέσεις της Χεζμπολάχ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Τουλάχιστον επτά νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα εναντίον σχολείου στη Γάζα