«Έσυραν» στα δικαστήρια καφενείο γιατί… είχε μπιλιάρδο και ψηλές καρέκλες

Στα δικαστήρια έσυρε ο Κυπριακός οργανισμός τουρισμού καφενείο στη Μοσφυλωτή καθώς όπως καταλόγιζε στην ιδιοκτήτρια  λειτουργούσε ως κέντρο αναψυχής με την ονομασία «Mango-Vania Café» χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή, κατά παράβαση προνοιών του περί Κέντρων Αναψυχής Νόμων του 1985 -2007.
 
Η ιδιοκτήτρια του καφενείου αρνήθηκε τη σχετική κατηγορία προβάλλοντας ότι το υποστατικό λειτουργούσε ως καφενείο που εξαιρείται από την υποχρέωση εξασφάλισης άδειας και για τούτο προσκόμισε στο δικαστήριο, όπου διεξήχθη δίκη, μαρτυρίες.  
 
Κατάθεση
«Πρόκειται   για   υποστατικό   στο   οποίο   συναντιούνται   και   συχνάζουν άνδρες συγχωριανοί, κάτοικοι της κοινότητας Μοσφιλωτής, κυρίως συνταξιούχοι, ηλικίας άνω των εξήντα ετών, καθώς και άνδρες νεαρότερων ηλικιών. Εκεί συναντιούνται και συχνάζουν επίσης τα μέλη της τοπικής «Λέσχης Μοτοσικλετιστών Περιφέρειας Μοσφιλωτής». Στο υποστατικό, το οποίο λειτουργεί από ενωρίς το πρωί σερβίρονται καφές,  αναψυκτικά και οινοπνευματώδη  ποτά και πωλούνται τσιγάρα. Στο υποστατικό, σερβίρονται, ως μόνο έδεσμα, σάντουιτς.   Για την ψυχαγωγία τους οι θαμώνες του υποστατικού έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεόραση και να παίξουν μπιλιάρδο.   Η ύπαρξη, στο υποστατικό, μπιλιάρδου, ψηλών καρεκλών φτιαγμένων   από   ψάθα,   επίπλου   με  εκτεθειμένα   οινοπνευματώδη   ποτά και ανηρτημένου τιμοκαταλόγου, δεν οδηγεί στον   αποχαρακτηρισμό του και δεν το καθιστά «κέντρο αναψυχής» τύπου άλλου από καφενείο. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δικαιολογεί την ύπαρξη των προαναφερθέντων σε ένα καφενείο.»

 
Το πρωτόδικο Δικαστήριο αφού αξιολόγησε την εκατέρωθεν προσκομισθείσα μαρτυρία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του  υποστατικού συνήδαν με τα κεντρικά στοιχεία του «καφενείου», με αποτέλεσμα να αθωώσει και απαλλάξει την κατηγορούμενη ιδιοκτήτρια στην κατηγορία που αντιμετώπιζε.

Δεν άρεσε η απόφαση του ΚΟΤ - «Επιστράτευσαν» στη δίκη το λεξικό του Μπαμπινιώτη 

Μετά την πρωτόδικη απόφαση, ο ΚΟΤ αμφισβήτησε την απόφαση του δικαστηρίου την οποία εφεσίβαλε προβάλλοντας ότι «το πρωτόδικο Δικαστήριο λανθασμένα κατέληξε ότι το επίδικο υποστατικό ήταν καφενείο και όχι κέντρο αναψυχής
 
Μεταξύ άλλων ο ΚΟΤ σε σχέση με την ονομασία υποστήριξε ότι «πρέπει να του αποδίδεται η ερμηνεία που καθορίζεται στα διάφορα ερμηνευτικά λεξικά της ελληνικής γλώσσας.  Στην υπό κρίση όμως περίπτωση, υπέβαλε, η περιγραφή του χώρου, ο εξοπλισμός του, τα είδη που προσφέρονται στους θαμώνες και τα παιχνίδια που παίζονται στο επίδικο υποστατικό, δεν το κατατάσσουν στην κατηγορία του «καφενείου» και επομένως λανθασμένα το πρωτόδικο Δικαστήριο έκρινε την κατηγορούμενη αθώα»
 
 
Ωστόσο το δικαστήριο ανέφερε ότι «τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του επίδικου υποστατικού προσομοιάζουν μάλλον με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του «καφενείου» και όχι του κέντρου αναψυχής, τα οποία κατά την άποψή μας δεν αλλοιώνονται από το γεγονός ότι σ΄ αυτό υπήρχε μπιλιάρδο, έπιπλο με εκτεθειμένα οινοπνευματώδη ποτά και ψάθινες ψηλές καρέκλες». 
 
 Ως εκ τούτου και το Ανώτατο δικαστήριο αθώωσε την κατηγορούμενη.
 

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε 41χρονο για μεταφορά μεταναστών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Αυτός καταζητείται για την επίθεση εναντίον ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους