Πωλήθηκαν οι Χαλεπιανές, σενάρια για ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ

Οι Χαλεπιανές ανήκουν στην Τράπεζα Κύπρου. Έτσι, τα όνειρα για ιδιόκτητο γήπεδο από πλευράς Ομόνοιας «σβήνουν» οριστικά και θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα να φύγει και η ταμπέλα που βρίσκεται για χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο.
 
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»: «η τράπεζα παίρνει το ακίνητο έναντι των οφειλών της ιδιοκτήτριας εταιρείας των Χαλεπιανών, Lockwood Properties Limited, προς την ίδια».
 
Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές καθυστέρησαν μιας και υπήρξε φημολογία για συζητήσεις  με εταιρεία ουκρανικών συμφερόντων η οποία συνεργάζεται με τον ΑΠΟΕΛ, με αντικείμενο την πιθανότητα ανέγερσης του νέου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ στην περιοχή.
 
«Η Lockwood Properties Limited διέκοψε τον διάλογο μετά τις φήμες για εμπλοκή του ΑΠΟΕΛ μέσω της ξένης εταιρείας, αφού το πολιτικό κόστος θα ήταν τεράστιο και θα αντανακλούσε στο ίδιο το ΑΚΕΛ. Ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο πλευρές θα έλυναν τις διαφορές τους στα δικαστήρια, η Τράπεζα Κύπρου επανήλθε την υστάτη με νέα πρόταση αγοράς των Χαλεπιανών».
 
Τελικά,  Τράπεζα και Κύπρου τα βρήκαν με συγκεκριμένο όρο ότι τουλάχιστον τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν θα καταλήξει σε άλλους ιδιοκτήτες. «Δηλαδή το ακίνητο περνά στην ιδιοκτησία της Τράπεζας Κύπρου, αλλά η εταιρεία Lockwood Properties Limited διατηρεί, στη βάση της συγκεκριμένης ρήτρας, δικαίωμα αποκλειστικής πώλησης για δώδεκα μήνες».
 
Η Τράπεζα Κύπρου παίρνει το ακίνητο έναντι ποσού 7.300.000 ευρώ, αλλά το όφελος της εταιρείας είναι πέραν των 11 εκατομμυρίων ευρώ (διαγράφονται χρέη ύψους 4 εκατομμυρίων).