“Εκτεθειμένη στην ανομβρία η Πάφος αν αποξηλωθεί η μονάδα αφαλάτωσης”

Σύσσωμες οι αγροτικές οργανώσεις και κοινότητες της χαμηλής περιοχής της Πάφου διαμαρτυρήθηκαν σήμερα για το ξήλωμα της Κινητής Μονάδας Αφαλάτωσης στην Πάφο.
 
Εκ μέρους των Αγροτικών οργανώσεων ο Ανδρέας Χριστοδούλου ανέφερε πως σήμερα ζούμε το “ θέατρο του παραλόγου” να υπάρχει μια μονάδα η οποία να έχει τη δυνατότητα να παράξει άμεσα νερό για τις ανάγκες ύδρευσης και άρδευσης της Επαρχίας και ειδικότερα της χαμηλής περιοχής της Πάφου και όμως να θέλουμε να την αποξηλώσουμε για να δημιουργήσουμε άλλη. Αυτό είπε ο κ. Χριστοδούλου εξυπακούει ότι για τρία ή τέσσερα χρόνια η Πάφος θα μείνει εκτεθειμένη σε οποιαδήποτε ανομβρία . Αν συνέχισε, η σημερινή ανομβρία συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια η Επαρχία Πάφου δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει τουρισμό.
 
Ο Γιώργος Μαύρος εκ μέρους της εταιρείας υπεύθυνος για την λειτουργία της μονάδας αφαλάτωσης, ανέφερε πως η εταιρεία έχει σταθεί δίπλα στις αναγκαιότητες του έργου και στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Τμήμα Υδάτων, ενώ όλο αυτό το διάστημα γίνεται συντήρηση της μονάδας η οποία αποτελεί κόσμημα για την περιοχή με τεράστιες δυνατότητες στην ποσότητα παραγωγής νερού και ποιότητας , σύμφωνα με τα διεθνή standard  του πόσιμου νερού .
 
Ο κ. Μαύρος είπε πως έχουν καταβληθεί τεράστιες προσπάθειες σε συνεργασία με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων για την εξεύρεση λύσης για την παραμονή της μονάδας. Στην κινητοποίηση το παρών τους έδωσαν και βουλευτές της Επαρχίας Πάφου.
 
Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στο ιστορικό της Κινητής Μονάδας Αφαλάτωσης στην Πάφο λέγοντας πως η Κινητή Μονάδα Αφαλάτωσης εγκαινιάστηκε το 2011 και ουσιαστικά δεν παρήγαγε ούτε ένα τόνο νερό για να είναι –όπως είπε- προς όφελος. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στέλνοντας το μήνυμα ότι θα πρέπει να εξευρεθούν οι τρόποι για συνέχιση της λειτουργίας της μονάδας.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί που μοιράζουν 4,4 εκ. ευρώ στο Τζόκερ
Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για το σκάφος Madleen-«Πετάνε drones από πάνω μας»
Βγήκε μπροστά ο Αρχιεπίσκοπος για Τυχικό, περιμένει την απόφαση Πατριαρχείου-«Έτυχε δικαιότατης δίκης»
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός μεγέθους 6,5 βαθμών έπληξε την πρωτεύουσα της Κολομβίας
Μια ανάσα από την πόλη Σούμι ο ρωσικός στρατός-Στα 300 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Κιέβου
«Μπαρούτι» μυρίζει στο Λος Άντζελες-Έφθασαν τα πρώτα στρατεύματα της Εθνοφρουράς
Θρίλερ με το Madleen και το μπλόκο από Ισραήλ-«Διακόπτουν τις επικοινωνίες για να μας επιτεθούν»
Ανήλικοι επιτέθηκαν σε ντελιβερά, τον ξυλοφόρτωσαν και τον τραυμάτισαν με μαχαίρι
Από το 1992 έχει να κατέβει η εθνοφρουρά στις ΗΠΑ-Η εξέγερση για τον βασανισμό ενός Αφροαμερικανού
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι τα Ρωσικά αντίποινα στην Ουκρανία δεν έχουν τελειώσει-Επίκειται πολυδιάστατη επίθεση