Αποφασίζουν οι λιμενεργάτες για το τι μέλλει γενέσθαι

Αποφασίζουν οι λιμενεργάτες για το τι μέλλει γενέσθαι Σε νέα Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο οίκημα της ΠΕΟ Λεμεσού, οι λιμενεργάτες (στοιβαδόροι) στο λιμάνι Λεμεσού, καλούνται να αποφασίσουν επί πρότασης που αναμένεται να κατατεθεί, εντός της ημέρας, από τη διαχειρίστρια εταιρεία του τερματικού γενικού φορτίου, DP World Limassol.  
 
Η πρόταση προέκυψε κατά τη χθεσινή πολύωρη σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών, όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΣΕΚ Λεμεσού Τίτος Τιμοθέου, προσθέτοντας ότι οι συντεχνίες αναμένουν την κατάθεση της πρόταση από την εταιρεία, η οποία ζητά πίστωση χρόνου και  εντατικοποίηση του διαλόγου γύρω από τη διαφορά που προέκυψε σε σχέση με το καθεστώς εργασίας των λιμενεργατών. Κατά την περίοδο αυτή, συνέχισε, η πρόταση προβλέπει όπως οι στοιβαδόροι συνεχίσουν να εργάζονται στο 50% του χερσαίου χώρου.  
 
Υπενθυμίζεται πως οι λιμενεργάτες διεκδικούν το 100% της εργασίας στο μόλο, ενώ η εταιρεία θεωρεί πως αυτή είναι δική της ευθύνη, με βάση τη συμφωνία που έγινε με το κράτος και πως η εργασία των λιμενεργατών περιορίζεται στα πλοία.  
 
Η εταιρεία είχε αποδεχθεί, την περασμένη εβδομάδα, να παραχωρήσει το 50% της εργασίας στο χερσαίο χώρο, πρόταση που απορρίφθηκε από τους λιμενεργάτες, οι οποίοι απεργούσαν από το Σαββατοκύριακο, ενώ ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις τους για δυο μέρες (χθες και σήμερα), αποδεχόμενοι την πρόσκληση για συζήτηση του θέματος στο Υπουργείο.  
 

Δειτε Επισης

Διαδοχικά τα επεισόδια στις Φυλακές-Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στο κελί του στην πτέρυγα 1Α
BINTEO: Σφοδροί βομβαρδισμοί των Ισραηλινών στα περίχωρα της Βηρυτού-Χτύπησαν τη μεγαλύτερη αποθήκη οπλισμού της Χεζμπολάχ
Οι Φυλακές μυρίζουν μπαρούτι και οι φύλακες εκ των υστέρων στο ψάξιμο για... (απο)δράσεις
Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες