Ελεύθερη συζήτηση στα κύρια ζητήματα υπό τη μορφή πακέτου, προτείνει ο Άντρος

Διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με ελεύθερη συζήτηση των σημαντικών ζητημάτων στο Κυπριακό, υπό τη μορφή πακέτου, μεταξύ των δύο πλευρών, ζήτησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.
 
Σε δηλώσεις του σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο ΓΓ του κόμματος χαιρέτισε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας πως αυτό ήταν το πρώτο βήμα που έπρεπε να γίνει προς την κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης του Κυπριακού με στόχο την εξεύρεση λύσης «Παραμένει ο δεύτερος στόχος που είναι πιο σημαντικός: να καταστεί ο διάλογος ουσιαστικός για να είναι και αποτελεσματικός» είπε, προσθέτοντας πως το ΑΚΕΛ έχει θέσει ενώπιον των ηγετών των δύο κοινοτήτων την άποψή του για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει ο διάλογος.
 
«Ότι δηλαδή θα πρέπει να επικεντρωθούμε πρώτα και κύρια στα σημαντικά ζητήματα. Αυτά να τα κάνουμε ένα πακέτο στα οποία να διεξαχθεί μια ελεύθερη συζήτηση ωσάν να μην υπάρχει καν τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Να εκφραστούν ελεύθερα οι απόψεις γι` αυτά τα σημαντικά ζητήματα και εάν κι εφόσον διαπιστώνεται ότι μπορούμε να πάμε σε συγκλίσεις, τότε να επισημοποιηθούν οι επαφές, αν όχι τότε θα θεωρηθεί ότι δεν έχει καν διεξαχθεί αυτός ο διάλογος», εξήγησε. Μόνο με αυτό τον τρόπο, είπε, «θα μπορέσουμε να διερευνήσουμε αποτελεσματικά κατά πόσον υπάρχει η πιθανότητα συγκλίσεων και συμφωνίας στα ουσιαστικά ζητήματα στο Κυπριακό».
 
Το ΑΚΕΛ, σημείωσε, θα στηρίξει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια αυτές να καταστούν ουσιαστικές για να είναι αποτελεσματικές και θα επιχειρήσει να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο.

Δειτε Επισης

Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Στο τραπέζι η επανεξέταση της Συρίας, μετά το πακέτο στον Λίβανο-Στις 17 Μάϊου η Υπουργική Σύνοδος
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ
Νέες φουρτούνες για το «Αφροδίτη», βίρα τις άγκυρες για «Κρόνο»
Στην Γκάμπια ο Τατάρ για Σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας
«Το σημερινό στάτους κβο δεν μπορεί να είναι η λύση και δεν είναι το μέλλον που οραματιζόμαστε»
Τη σημασία επίλυσης Κυπριακού υπογραμμίζουν τ/κ οργανώσεις