7,3 εκ. για τις πυρκαγιές στην Κύπρο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βοήθεια ύψους 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Κύπρο την περίοδο μεταξύ Οκτωβρίου 2015 - Ιουνίου 2016, από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ, ενέκρινε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τη Σύνοδο της ολομέλειας στο Στρασβούργο.
 
Η ενίσχυση των 7,3 εκατομμυρίων θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές, θα καλύψει το κόστος των μέτρων έκτακτης ανάγκης, καθώς και το κόστος ορισμένων εργασιών καθαρισμού. Η στήριξη από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ εγκρίθηκε από το ΕΚ με 608 ψήφους υπέρ, 11 κατά και 3 αποχές.
 
Το συνολικό ποσό προς την Κύπρο θα ανέλθει σε 7.298.760 ευρώ. Σε γραπτή ανακοίνωση το Κοινοβούλιο σημειώνει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Ιούνιο του 2016 η Κύπρος επλήγη από πολύ χαμηλό επίπεδο βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, με συνέπεια μια έντονη ξηρασία που προκάλεσε σημαντικές απώλειες στη γεωργική παραγωγή, πυρκαγιές στα δάση και στη βλάστηση και λειψυδρία. Δύο μεγάλες πυρκαγιές τον Ιούνιο του 2016 αποτέφρωσαν μια δημόσια δασική έκταση άνω των 2.600 εκταρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στήριξη στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού από Σύνδεσμο ΔΕΠΥ
Υπ. Γεωργίας: Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ €450 εκατ. στο επίκεντρο των πολιτικών μας για βιώσιμο πρωτογενή τομέα
Μέχρι και 44 βαθμούς ο υδράργυρος-«Υποχρέωση εργοδοτών για προστασία εργαζομένων από τον καύσωνα»
Σε εικοσιτετράωρη απεργία οι Μεταφορείς Α’-Στόχος να ασκήσουν πίεση για τα προβλήματα από χρήση ταχογράφων
Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος-Τίθεται σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση
Νέα ανοχή από τον ΟΑΥ στην ανάδοχο για τα προβλήματα του ΓεΣΥ-Δίνεται επιπλέον χρόνος
Ο κίνδυνος για αθέτηση μίας προεδρικής δέσμευσης και το καυτό καλοκαίρι για τη Μαριλένα Ευαγγέλου
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 9,6 εκατ. ευρώ
Νέα κίτρινη προειδοποίηση από τη Μετεωρολογική-Θα φτάσει τους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών