Τα ρέστα τους στο «Τσίρειο» (video)

Δίχως γκολ και κατά συνέπεια νικητή και ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση εν όψει του επαναληπτικού (19/4) έληξε ο πρώτος προημιτελικός του κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ. Το 0-0 επιτρέπει στην ομάδα του Τόμας Κρίστιανσεν να παίξει για δύο αποτελέσματα στο «Τσίρειο», ωστόσο η αντίστοιχη του Μπρούνο Μπαλταζάρ επιβεβαίωσε την αγωνιστική και ψυχολογική ανάτασή της και ποντάρει στη δύναμη της έδρας για την είσοδο στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Νέα πρόσωπα, νέα συστήματα
Πάρντο, Γιαμπερέ, Αλεξάνδρου, Αρτυματάς, Αλωνεύτης και ντε Καμάργκο (αντί των Βάτερμαν, Αστίθ, Λάγο, Κάνιας, Μπαράλ και Μπερτόλιο) ήταν οι έξι αλλαγές του Τόμας Κρίστιανσεν στην ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ σε σύγκριση με το σαββατιάτικο παιχνίδι πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Δανός παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 και όχι με 4-2-3-1, όπως στην «ΑΕΚ Αρένα».
Λαφράνς, Σοάρες, Γεωργιάδης και Μαύρου (αντί Ανδρέα Κυριάκου, Σαβανέ, Σασί, Αρουαμπαρένα) προτίμησε ο Μπρούνο Μπαλταζάρ για την ενδεκάδα της ΑΕΛ εν συγκρίσει με την κυριακάτικη αναμέτρηση πρωταθλήματος απέναντι στην Ανόρθωση. Το σύστημα από 4-1-4-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» μετατράπηκε σε 4-2-3-1.
 
Καλύτερη η ΑΕΛ
Στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης η φιλοξενούμενη ήταν ξεκάθαρα η ομάδα που λειτουργούσε καλύτερα στο γήπεδο. Απέναντι σ’ έναν νωθρό και ανύπαρκτο δημιουργικά αντίπαλο η ΑΕΛ εμφανίστηκε καλά διαβασμένη, έκλεισε χώρους, έκλεψε μπάλες και πιστώθηκε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες (10’ Μαύρου, 18’ Σοάρες, 19’ Γεωργιάδης, 26’, 35’ Μέσκα), έστω κι αν ουδεμία εξ αυτών οδήγησε στο γκολ.
Οι «γαλαζοκίτρινοι», από την άλλη, υστέρησαν σε φρεσκάδα, τρεξίματα και συγκέντρωση, με αποτέλεσμα η πρώτη ευκαιρία τους να είναι ένα παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Σοάρες (14’) και η δεύτερη μια άστοχη κεφαλιά του Σωτηρίου έπειτα από σέντρα του Μιλάνοφ (32’). Η συνολική εμφάνιση του πρώτου 45λεπτου κινήθηκε πολύ πιο χαμηλά από τα στάνταρντ των πρωταθλητών και ήταν συνέχεια της εμφάνισής του στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την ΑΕΚ.
 
Εκατέρωθεν ευκαιρίες
Στην ανάπαυλα ο Κρίστιανσεν βρήκε προφανώς τις σωστές λέξεις, καθώς η ομάδα του εμφανίστηκε πολύ πιο δραστήρια στην επανάληψη και στα πρώτα 10 λεπτά πλησίασε στο άνοιγμα του σκορ (51’ Σωτηρίου, 55’ Μοράις). Ο Δανός επιχείρησε να ενισχύσει το δημιουργικό κομμάτι με την είσοδο των Βάντερ, Εμπεσίλιο, ενώ ο Μπαλταζάρ έριξε στο παιχνίδι τους Σασί, Αρουαμπαρένα αρνούμενος να τραβήξει την ομάδα του πίσω.
Η ΑΕΛ βαθμιαία ισορρόπησε το παιχνίδι και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι ευκαιρίες στις δύο περιοχές ήταν διαδοχικές (81’ Σοάρες, 91’ Αϊρόσα / 81’ Εμπεσίλιο, 86’ ντε Καμάργκο), ωστόσο το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος μεταθέτοντας την έκβαση της υπόθεσης πρόκριση για τον επαναληπτικό στο Τσίρειο σε δύο εβδομάδες.
ΑΠΟΕΛ (4-4-2): Πάρντο - Μιλάνοφ, Γιαμπερέ, Ιωάννου, Αλεξάνδρου (78’ Μπερτόλιο) - Αρτυματάς (69’ Εμπεσίλιο), Μοράις - Γιαννιώτας, Αλωνεύτης (56’ Βάντερ) - Σωτηρίου, ντε Καμάργκο.
ΑΕΛ (4-2-3-1): Ρόμο - Αϊρόσα, Λαφράνς, Μιτρέα, Φορτούνα - Νικολάου, Σοάρες - Γεωργιάδης (67’ Σασί), Πίτι (89’ Σαβανέ), Μέσκα - Μαύρου (71’ Αρουαμπαρένα).