Ηχούν «καμπάνες» στον ΑΠΟΕΛ

Το μήνυμα του επίσημου ΑΠΟΕΛ, δια στόματος του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας Νεκτάριου Πετεβίνου, δεν μπορούσε να ήταν πιο ξεκάθαρο: «Πρέπει να ξυπνήσουμε και να παίξουμε με βάση τις πραγματικές δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ο προπονητής και οι παίκτες έχουν αρκετά να διορθώσουν και να παρουσιαστούν πιο ενεργητικοί και ζωντανοί στη συνέχεια».
 

 
Ο ισόπαλος χωρίς τέρματα αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΛ μεγάλωσε τον προβληματισμό που υπάρχει στον ΑΠΟΕΛ. Το τραγικό δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι με την ΑΕΚ ακολούθησε άλλο ένα κακό ενενητάλεπτο κόντρα στην ΑΕΛ παρά το παρατεταμένο rotation που πραγματοποίησε ο Τόμας Κρίστιανσεν.
 
 
 
 
Απέναντι στην ΑΕΛ ο ΑΠΟΕΛ έπαιξε το 49ο φετινό παιχνίδι του. Ναι, η κόπωση (σωματική και ψυχολογική) είναι αναπόφευκτη. Οι απουσίες των Βινίσιους και Εφραίμ στο δημιουργικό κομμάτι είναι εμφανέστατη και αναπληρωτή.
 
Τον Βινίσιους κλήθηκαν να αντικαταστήσουν οι Κάνιας, Εμπεσίλιο και Αρτυματάς. Δεν τα κατάφεραν γιατί εκ των τεσσάρων μόνο ο Βραζιλιάνος μπορεί να μαρκάρει και να μεταφέρει την μπάλα από το κέντρο στην αντίπαλη περιοχή και να γίνεται κρυφός επιθετικός.
Αλωνεύτης, Βάντερ και Μπαράλ έπαιξαν στο αριστερό φτερό της επίθεσης. Την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Εφραίμ δεν την διαθέτει κανείς. Απόντος του Μπερτόλιο ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί ν’ αναπτυχτεί ορθόδοξα και περιμένει από ατομικές ενέργειες από τους ακραίους επιθετικούς του. Όσο ο Αργεντινός χαφ ήταν καλός κόντρα στην ΑΕΚ ο ΑΠΟΕΛ υπερτερούσε.
 
Ο Κρίστιανσεν καλείται να βρει το αντίδοτο, να πορευτεί έχοντας κατά νου την κόπωση (Μερκή, Σωτηρίου, Αλωνεύτη) και τις απουσίες (Βινίσιους, Εφραίμ), ώστε να πάρει το ζητούμενο στα παιχνίδια που ακολουθούν.
 
 
 
Το καμπανάκι κινδύνου για προπονητή και ποδοσφαιριστές ήχησε. Κανείς δεν ξόφλησε τον ΑΠΟΕΛ. Και την ποιότητα ως ομάδα έχει και την εμπειρία αλλά κυρίως την στόφα της μεγάλης ομάδας που αρέσκεται να παίζει με την πλάτη στον τοίχο.
 
Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη θα στείλει το μήνυμα σε όλους στον «Αρχάγγελο». Τα παιχνίδια με Ομόνοια και Απόλλωνα που ακολουθούν στο πρωτάθλημα είναι κομβικής σημασίας και άπαντες θα κριθούν.