Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της επίθεσης στην Αγ.Πετρούπολη

Στους έντεκα ανήλθε ο αριθμός των νεκρών και στους 50 οι τραυματίες, από τη χθεσινή επίθεση βομβιστή-καμικάζι μέσα στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν παράλληλα ότι εξουδετερώθηκε έγκαιρα άλλη μια βόμβα σε διαφορετικό σταθμό του υπογείου σιδηροδρόμου.
 
 
Πηγές προσκείμενες στις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας ανέφεραν ότι την επίθεση διέπραξε ένας βομβιστής-καμικάζι, ο οποίος καταγόταν από την κεντρική Ασία και φέρεται να συνδεόταν με ριζοσπάστες ισλαμιστές, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Σύμφωνα με τη μία από τις πηγές αυτές, οι αρχές έχουν εξακριβώσει την ταυτότητα του καμικάζι, ενός 23χρονου.
 
 
'Ενας άνδρας, ο οποίος είχε καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος επιτήρησης στον σταθμό του μετρό, και φερόταν να έπαιξε ρόλο, προσήλθε οικειοθελώς στις αρχές και διαβεβαίωσε ότι δεν ενέχεται στην επίθεση, όπως μετέδωσε επίσης το Ιντερφάξ.
 
 
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν πήγε στον σταθμό του μετρό όπου διαπράχθηκε η επίθεση και τοποθέτησε λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων, ενώ νωρίτερα προήδρευσε μιας έκτακτης συνεδρίασης των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη.
 
 
Η επίθεση διαπράχθηκε λίγο καιρό αφότου η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) κάλεσε να γίνουν επιθέσεις στη Ρωσία εξαιτίας της επέμβασής της για να υποστηρίξει τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ στη Συρία στα τέλη του Σεπτεμβρίου του 2015.
 
 
Στον πιο πρόσφατο απολογισμό της επίθεσης, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάνει λόγο για 11 νεκρούς και 45 τραυματίες που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.
 
 
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνομίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής ενέργειας στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σε δήλωσή του.
 
 
"Ο Πρόεδρος Τραμπ προσέφερε την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών στην αντιμετώπιση της επίθεσης και στην προσαγωγή των υπεύθυνων στη δικαιοσύνη", ανέφερε η δήλωση, στην οποία προστίθετο πως "ο Τραμπ και ο Πρόεδρος Πούτιν συμφώνησαν ότι η τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί αποφασιστικά και γρήγορα".
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε θανατηφόρο εξελίχθηκε το τροχαίο στον Ατσά-Νεκρός ο 60χρονος Λάμπρος Μαυρομμάτης
Αποζημίωση μαμούθ σε νταντά από την Κολομβία-Το αφεντικό της την κατέγραφε με κρυφή κάμερα
Κάλεσμα Χάρις σε Τραμπ για δεύτερο debate-Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Το SPD του Σολτς κέρδισε τις εκλογές στο Βρανδεμβούργο-«Το κόμμα κέρδισε, ο καγκελάριος έχασε»
Μειώθηκαν οι καταγγελίες από τις κάμερες, αλλά οι στρεβλώσεις... παραμένουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Οριακή νίκη των Σοσιαλιστών του Σολτς και μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς δείχνουν τα exit poll
Η αντιπαράθεση με το Ισραήλ είναι πλέον μία μάχη χωρίς τέλος, διαμηνύει η Χεζμπολάχ-Νέα έκκληση των ΗΠΑ για διπλωματική επίλυση της κρίσης
Ο Τραμπ «έκοψε» αναμνηστικά ασημένια 100δόλαρα για την ενίσχυση της καμπάνιας του