Πεζοναύτης αφηγείται τις τελευταίες στιγμές του Μπιν Λάντεν

Τα τελευταία λεπτά της επιχείρησης για την εξουδετέρωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν του αρχηγού της Αλ Κάιντα, το 2011, σε ένα σπίτι στο Αμπονταμπάντ του Πακιστάν περιγράφει στο βιβλίο του ο πεζοναύτης Ρόμπερτ Ο' Νιλ που έχει παρασημοφορηθεί για την παρουσία του σε περισσότερες από 400 πολεμικές αποστολές.

Ο Ο' Νιλ είναι ο άνθρωπος που ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Μπιν Λάντεν και αυτός που του έριξε τη χαριστική βολή.

Στο βιβλίο το με τίτλο The Operator ο 41χρονος πεζοναύτης αρχικά περιγράφει πώς όλα τα σημάδια έδειχναν ότι ο άνθρωπους που βρισκόταν μέσα στο σπίτι ήταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Όπως γράφει κατάλαβε ότι αυτό που ζούσε ήταν ιστορική στιγμή όταν ανατινάχθηκε μια μεταλλική πορτα και πίσω της  βρέθηκε ένας τοίχος. Αν και ο άνδρας που πυροδότησε το μηχανισμό ένιωσε ότι απέτυχε ο Ο' Νιλ του είπε «όχι, αυτό είναι καλό. Πρόκειται για μια ψεύτικη πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι αυτός είναι μέσα».
 
Όταν η ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα μπήκε στο κτήριο ο 41χρονος πεζοναύτης άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι βρίσκονταν ένα βήμα από τον Μπιν Λάντεν.

«Ω Θεέ μου, είμαστε εδώ, αυτό είναι το σπίτι του Μπιν Λάντεν. Είναι φοβερό. Δεν θα ζήσουμε αλλά αυτό είναι ιστορία και θα το θυμάμαι» γράφει ο Ο' Νιλ ότι ήταν η σκέψη που του πέρασε από το μυαλό.

Ο 41χρονος περιγράφει πώς η γυναίκα από τη CIA που τους είχε ενημερώσει για την επιχείρηση τους είχε πει ότι η τελευταία γραμμή άμυνας του Οσάμα θα ήταν ο 23χρονος γιος του Χαλίντ που θα ήταν οπλισμένος και έτοιμος. «Αν τον βρείτε, ο Οσάμα θα είναι στον επόμενο όροφο» τους είχε πει χαρακτηριστικά.

Έτσι όταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων είδαν έναν άνδρα με ένα Καλάσνικοφ στα χέρια να οχυρώνεται, ένας από την ομάδα φώναξε «Χαλίντ έλα εδώ» στα αραβικά και τα ουρντού μπερδεύοντας τον γιο του Οσάμα ο οποίος δεν ήταν σίγουρος ότι αυτοί που είχαν μπει στο κτήριο ήταν αμερικανοί πεζοναύτες και έτσι πρόβαλε το κεφάλι του για να δει τι συμβαίνει με αποτέλεσμα να δεχθεί μια σφαίρα στο κεφάλι.
 
Το σπίτι του Μπιν Λάντεν


«Έπρεπε να συνεχίσουμε αν και μας είχαν πει ότι στο κτήριο θα βρίσκονταν περισσότεροι άνδρες» γράφει ο Ο' Νιλ για την απόφασή του να συνεχίσει στον επόμενο όροφο. «Τότε μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη σαν αστραπή: Βαρέθηκα να ανησυχώ, ας τελειώνουμε. Δεν ήταν γενναιότητα ήταν περισσότερο κούραση» εξηγεί για την απόφασή του. «Έτσι του πίεσα τον ώμο να προχωρήσουμε».
 
Στο επόμενο δωμάτιο συνάντησαν δύο γυναίκες που φοβήθηκαν ότι είχαν γιλέκα με εκρηκτικά αλλά οταν αυτός ο φόβος δεν επιβεβαιώθηκε τότε ο επόμενος στόχος ήταν ο Μπιν Λάντεν.
 
«Ήταν ψηλότερος και λεπτότερος από ό,τι θα περίμενα. Το μούσι του ήταν πιο κοντό και τα μαλλιά του πιο άσπρα. Μπροστά του ήταν μια γυναίκα αλλά εγώ δεν δίστασα. Στόχευσα πάνω από τον ώμο της και πυροβόλησα δύο φορές. Το κεφάλι του άνοιξε στα δύο και έπεσε κάτω. Τότε τον πυροβόλησα άλλη μια φορά στο κεφάλι για ασφάλεια» κλείνει το κεφάλαιο αυτό ο Ο' Νιλ.
 
Ο 41χρονος για πρώτη φορά αποκάλυψε ότι ήταν αυτός που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν το 2014, ισχυρισμό που η κυβέρνηση έκτοτε ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε και έχει διαψεύσει.
 
ΠΗΓΗ:thetoc.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή νύχτα σε Ρώμη και Μπολόνια-Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές για τον θάνατο ενός 19χρονου
«Ανεξάρτητος» ποινικός ανακριτής από την Εισαγγελία για τον θάνατο Πακιστανού, συνεχίζει να διερευνά τον εαυτό της η Αστυνομία
Οι «κρυφές» συναντήσεις της βραβευμένης αξιωματικού με τον αρχηγό του κυκλώματος προστασίας οίκων ανοχής
Επιβεβαίωσε πως παρέλαβε την έκθεση ο Δαμιανού για το θάνατο του Πακιστανού-«Θα μελετηθεί»
Αυξάνονται οι κλίνες στο Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω των λοιμώξεων-«Διαχειρίσιμη η κατάσταση»
Πατέρας στην Ελλάδα άφησε την κόρη του σε άγνωστη στο θέατρο και πήγε για μπίρες
Ακυρώνονται πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης εξαιτίας της χαμηλής νέφωσης
Έτοιμος να θέσει ξανά υποψηφιότητα ο Ερντογάν-Τι προβλέπει το τουρκικό σύνταγμα
Πυρά ΑΚΕΛ κατά Χαρτσιώτη και Αρναούτη για το θάνατο του 24χρονου-«Η ανάληψη της ευθύνης είναι πλέον μονόδρομος»
Περιμένει προτάσεις από το ΥΠΑΝ για Τεχνικό Γυμνάσιο και αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ