Δημοψήφισμα για το Κυπριακό ζητά ο Σιζόπουλος

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, σημειώνοντας ότι είναι η ώρα ο λαός να εκφράσει την άποψή του επί συγκεκριμένων ζητημάτων που αφορούν το Κυπριακό.
 
Τα ερωτήματα που θα πρέπει να κληθεί ο λαός να απαντήσει στο δημοψήφισμα, κατά τον κ. Σιζόπουλο, είναι κατά πόσον αποδέχεται εκ περιτροπής προεδρία, παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά τη λύση, νομιμοποίηση αριθμού εποίκων μεγαλύτερου από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων, παραχώρηση των τεσσάρων ελευθεριών της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους, αναθεώρηση και όχι κατάργηση της Συνθήκης Εγγυήσεως.
 
Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σημείωσε ότι «επειδή ακριβώς επίκειται η διαδικασία που από πλευράς του κ. Ακιντζί τίθεται για αλλαγή πια της μεθοδολογίας είναι η ώρα να μιλήσει ο λαός, είναι η ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να απευθυνθεί στο λαό με συγκεκριμένα ερωτήματα, να πάρει τις απαντήσεις του λαού, εάν πραγματικά θέλει δημοκρατικά να προχωρήσει προς την επίτευξη μιας συνολικής λύσης».
 
«Τα ερωτήματα πρέπει να είναι συγκεκριμένα: Ο λαός αποδέχεται εκ περιτροπής προεδρία; Αποδέχεται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση; Αποδέχεται να παραχωρηθούν οι τέσσερις ελευθερίες της ΕΕ σε Τούρκους υπηκόους; Αποδέχεται αναθεώρηση και όχι κατάργηση της Συνθήκης Εγγύησης; Και κυρίως, αποδέχεται τη νομιμοποίηση αριθμού εποίκων μεγαλύτερου από τον αριθμό των Τουρκοκυπρίων; Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πάρει την έγκριση του λαού. Τότε μπορεί να προχωρήσει» είπε.

 
 
 

Δειτε Επισης

Πηγή συνεργασίας η Ενέργεια για τον Πρόεδρο-«Η ανάπτυξη φυσικών πόρων να γίνεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο»
Ξεκάθαρο μήνυμα Μακρόν-«Είμαστε ασυμβίβαστοι όταν απειλείται η εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου»
Συμμετέχουν Κύπριοι στο κίνημα «Παγκόσμια Πορεία προς τη Γάζα»-Απευθύνουν έκκληση για στήριξη
Συντάχθηκε για προσωρινή παύση εξορύξεων στη θάλασσα ο Πρόεδρος-Εν αναμονή επιστημονικών δεδομένων
Τραβούν τέρμα το σχοινί οι Τούρκοι-Ανακοινώνει χάρτη Θαλάσσιου Χωροταξικού Σχεδιασμού το ψευδοκράτος
Συναντήθηκε με Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ενημερώθηκε για τις επαφές Ολγκίν στην Τουρκία
Συνομίλησαν για το Κυπριακό και για τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή Πρόεδρος και Αμπντάλλα
Στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς ο Πρόεδρος-Συνάντηση με τον Βασιλιά της Ιορδανίας
Από τον Ίλον Μασκ στους αριστίνδην-Οι ευκαιριακές συμμαχίες αυξημένου ρίσκου χωρίς πολιτικό υπόβαθρο
Στη Γαλλία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς