«Λάβρος» η Διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών - «Υποβολιμαία ρεπορτάζ»

Μετά τα δημοσιεύματα ότι εντοπίστηκαν ναρκωτικά και κινητά στις Κεντρικές φυλακές και μάλιστα κρατούμενες κατανάλωσε δηλητηριώδη ουσία που έκρυβε στο κελί του προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες και μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών, η Διεύθυνση των Κεντρικών φυλακών απαντά και εμφανίζεται «λάβρος».

Σε ανακοίνωση της η Διεύθυνση αναφέρει ότι πρόκειται για έρευνες που διενεργούνται καθημερινά ενώ κάνει λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Όπως σε όλες τις Φυλακές του κόσμου έτσι και στην Κύπρο διενεργούνται συστηματικές, συντονισμένες και καθημερινές έρευνες τόσο στα κελιά των κρατουμένων, όσο και γενικά εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος προκειμένου να εντοπιστούν οποιεσδήποτε παράνομες ενέργειες από φυλακισμένους.

Αν και μόνο η χθεσινοβραδινή έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι μόνο γι αυτή τη βδομάδα διενεργήθηκαν τέσσερις συντονισμένες έρευνες σε διάφορα κελιά και σε κάποιες περιπτώσεις ανευρέθηκαν αντικείμενα και ουσίες που η χρήση τους απαγορεύεται μέσα στη Φυλακή.

Οι έρευνες σε όλους τους χώρους των Φυλακών είναι καθημερινές και όλοι πρέπει να θυμούνται ότι μιλάμε για φυλακές και να μην παρουσιάζουν τα γεγονότα ως σαν να είναι κάτι πρωτοφανές. Καμία Φυλακή στον κόσμο σε έλεγχους και έρευνες ρουτίνας που διενεργεί, δεν προβαίνει σε οποιαδήποτε ανακοίνωση.

Σε ό,τι αφορά τα στοχευμένα δημοσιεύματα και τις διαστρεβλωμένες ειδήσεις περί κατανάλωσης δηλητηριώδους φαρμάκου από κρατούμενο, το Τμήμα Φυλακών δεν σχολιάζει ρεπορτάζ τα οποία είναι υποβολιμιαία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στόχος τους είναι να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες και όχι την αντικειμενική ενημέρωση του κόσμου.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτός καταζητείται για την επίθεση εναντίον ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Λευκωσίας
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Στο νοσοκομείο πρόσωπο με εγκαύματα, μετά από πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτήριο στη Λάρνακα-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ένα παιδάκι
Τους έπιασαν στα πράσα να παίζουν πόκερ-Εκκρεμούσαν και εντάλματα προστίμων εναντίον τους
Νέα σειρά μέτρων για το μποτιλιάρισμα μετά από τροχαία στους αυτοκινητόδρομους-Σε προσφορές για νέες εξόδους
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών
Με προσδοκία για επανέναρξη των συνομιλιών μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο ΠτΔ-Όσα θέτει στο τραπέζι
Οι φόβοι Ερντογάν για επίθεση Ισραήλ σε Τουρκία-Στοχοποιεί τη Δύση για την αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Στην κόψη του ξυραφιού η Μέση Ανατολή-Το μομέντουμ του Νετανιάχου και το ρίσκο για το Ισραήλ