European Cyprus Society: Συζήτηση, η ελπίδα αλλαγής στην Κύπρο!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28 Μαρτίου η συνάντηση του  Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ιωάννη Κασουλίδη με Κύπριους νέους στο Υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από πρωτοβουλία του νεοσύστατου οργανισμού νέων «The European Cyprus Society».
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του καινοτόμου project του European Cyprus Society «Youth CΥcles», το οποίο δίνει την ευκαιρία στους νέους της Κύπρου να συζητήσουν με όσους διαμορφώνουν τις αποφάσεις του τόπου μας. Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να ακουστεί η φωνή της Κυπριακής νεολαίας πιο δυνατά, χωρίς κομματικές αποχρώσεις.
 
Το ένθερμο καλωσόρισμα του κ. Ιωάννη Κασουλίδη και η ένδειξη υποστήριξης στο όραμα του οργανισμού, ώθησε τους νέους ενδιαφερόμενους και τα μέλη του European Cyprus Society να συζητήσουν για τα οράματα και τις προσδοκίες των νέων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση όπως το Προσφυγικό και το BREXIT.
 
Στην σκιά της τρομοκρατίας ο υπουργός τόνισε την ανάγκη για συνεργασία όλων των χωρών, υποστηρίζοντας ότι ο κύριος σκοπός της σύστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο ήταν να επιτευχθεί η ειρηνική συνύπαρξη των χωρών με στόχο την ευημερία και την ανάπτυξη. Ενώ την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση, καλείτε να αντιμετωπίσει την πρόκληση του λαϊκισμού των πολιτικών κομμάτων, που τείνουν στην εκμετάλλευση  και δημαγωγία του φόβου των λαών από την άνοδο ακραίων κομματικών μορφών. 
 
Στο καίριο ζήτημα της ανεργίας ο κ. Κασουλίδης διασαφήνισε ότι παρά την οικονομική στενότητα υπάρχει η ανάγκη για δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, εκφράζοντας αισιοδοξία για μείωση της ανεργίας στα επόμενα έτη. Η συμβουλή του κ. Κασουλίδη στους άνεργους πτυχιούχους είναι η περεταίρω εξειδίκευση, η συμμετοχή  σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, και προτρέπει τους νέους να εκμεταλλευτούν τις ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις για starts up επιχειρήσεις.
 
Στο κλίμα της πραγματοποίησης του πρώτου «Youth CΥcle» από το European Cyprus Society δημιουργήθηκε μια ανάσα αλλαγής για τα κυπριακά δεδομένα και ελπίδα για τους νέους της Κύπρου ότι με την συνεργασία και συζήτηση μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον μας.
Το European Cyprus Society δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την Κατερίνα Γαβριηλίδου και μία ομάδα Κύπριων νέων με στόχο να ενθαρρύνει τους νέους της Κύπρου και να τους δώσει βήμα σε θέματα που τους αφορούν. Το European Cyprus Society ασχολείται με τις θεματικές της νεολαίας, των Ευρωπαϊκών & Διεθνών Σχέσεων και της πολιτικής χωρίς κομματικές χροιές. Η ομάδα βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει κατατεθεί για εγγραφή ως Μη-Κυβερνητική (Μη-Κομματική) Οργάνωση.
 
 

Δειτε Επισης

Οι τρεις ενέργειες της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση και πρόληψη του καρκίνου
Μετά την επίθεση, πάνε σε δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Παρά την ταλαιπωρία, έφτασαν στην Κύπρο 229 Αυστραλοί από τη Βηρυτό
Πολίτης επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλευτές στο ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Λευκωσίας
Επαναπατρίστηκαν 6 από 11 Έλληνες που απομακρύνθηκαν από Βηρυτό μέσω Λάρνακας
Στο Λιμάνι Λεμεσού ξανά το αμερικανικό πολεμικό σκάφος USS–WASP
Επιχείρηση απομάκρυνσης πέραν των 500 Αυστραλών από τον Λίβανο δια μέσου της Κύπρου
Δεν λέει να φθινοπωριάσει-Σταθερά στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Έφτασαν ακόμη 38 Κύπριοι από τη Βυρητό-Καλύφθηκε από τη ΚΔ το κόστος μετάβασης
Στα μαχαίρια και πάλι συντεχνίες και ΟΚΥπΥ-Κρίση χωρίς τέλος η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης