Αποφυλακίστηκε η «Μύρο» - Μια από τις βαρυποινίτισσες των Κεντρικών φυλακών (pics)

Αέρα ελευθερίας αναπνέει από το μεσημέρι μια από τις βαρυποινίτισσες των Κεντρικών φυλακών, Μυροφόρα Τουμάζου, την οποία βλέπαμε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους στα θέατρα που διοργάνωνε το σωφρονιστικό ίδρυμα.

Η «Μύρο» καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλακή για υπόθεση ναρκωτικών και μετά την καταδίκη της αντιλήφθηκε το λάθος στο οποίο υπέπεσε και για το οποίο έχασε σημαντικά χρόνια από τη ζωή της, και εκ τότε αποτελούσε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους φυλακισμένους αφού ισοφαρίστηκε και με τη συμπεριφορά της έδειχνε μεταμέλεια.

Η κατάδικος αφού εξέτισε τα 2/3 της ποινής της, όπως προβλέπει η νομοθεσία, αποτάθηκε στο Συμβούλιο αποφυλακίσεως επ’ αδεία για αποφυλάκιση με όρους, αίτημα το οποίο έγινε αποδεκτό καθώς δεν τίθεται κανένα ζήτημα επικινδυνότητας και υπέδειξε όλα αυτά τα χρόνια καλή διαγωγή.   

Της έστησαν καρτέρι… 

Στις 3 Σεπτεμβρίου.2012 κατασχέθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Σλοβακίας δέμα με 4 εξώστ μοτοσυκλέτας μέσα στα οποία είχαν συσκευασθεί 5.217,66 γρ. κάνναβη.

Το δέμα θα μεταφερόταν στην Κύπρο από εταιρεία ταχυμεταφορών TNT και ως αποστολέας παρουσιαζόταν συγκεκριμένο πρόσωπο ενώ ο παραλήπτης ήταν πρόσωπο από τη Λευκωσία.

Με τον εντοπισμό των ναρκωτικών, οι αρχές της Μπρατισλάβας ενημέρωσαν την κυπριακή αστυνομία και αποφασίσθηκε  να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της ελεγχόμενης παράδοσης, όπως και έγινε με την αντικατάσταση των ναρκωτικών με χάρτινες ταινίες. 

Ακολούθως το δέμα παραδόθηκε στην Εταιρεία, η οποία το μετέφερε στη Λευκωσία μια εβδομάδα αργότερα, με σκοπό την παράδοση του στον παραλήπτη.  Κι  αυτό αφού η YKAN αντικατέστησε τις χάρτινες ταινίες με φυτόχωμα του ίδιου περίπου βάρους με τα ναρκωτικά και αφού εκπόνησε σχέδιο για εντοπισμό του ή των προσώπων στα οποία θα κατέληγε το δέμα, καθότι μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός του διαμερίσματος που αναγραφόταν στο δέμα δεν ήταν σωστός και περαιτέρω στη διεύθυνση του δέματος δεν διέμενε οποιοδήποτε πρόσωπο με το συγκεκριμένο όνομα που αναγραφόταν στο δέμα.

Το δέμα λοιπόν μεταφέρθηκε στα γραφεία της Εταιρείας στη Λευκωσία, απ΄ όπου γύρω στις 3.40 μ.μ. παραλήφθηκε μαζί με άλλα δέματα από την Μυροφόρα Τουμάζου η οποία εργαζόταν ως διανομέας της Εταιρείας, προκειμένου να τα παραδώσει στους παραλήπτες τους.  Η ΥΚΑΝ παρακολουθούσε τις κινήσεις της.

Η Τουμάζου αφού διενήργησε κάποιες παραδόσεις κατευθύνθηκε στο σπίτι της, κατέβηκε και μετέβη στην μπροστινή βεράντα όπου βρισκόταν ο αδελφός της και άλλα 3 πρόσωπα.

Στη συνέχεια ο αδελφός της μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο από τους τρεις έφυγαν από τη σκηνή, ενώ η ίδια με το σύζυγο της (πρώην), επίσης ένας από τους τρεις , κατευθύνθηκαν στο σταθμευμένο αυτοκίνητο από το οποίο κατέβασε το επίδικο δέμα και το εναπόθεσε στο πάτωμα του χώρου στάθμευσης. 

Αμέσως μετά μπήκε στο αυτοκίνητο της Εταιρείας της και μόλις έφυγε από τη σκηνή δόθηκε στους καραδοκούντες αστυνομικούς εντολή για επέμβαση και ανακοπή του αυτοκινήτου, εντολή που εκτελέστηκε αμέσως.

Με τη σύλληψη της η Μυροφόρα Τουμάζου οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου με θεληματική της κατάθεση παραδέχτηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση. 

Τόσο αυτή όσο και ο αδελφός της καταδικάστηκαν σε 7 χρόνια φυλάκιση.

Δειτε Επισης

Αρχίζουν να γράφουν οι κάμερες στα δυο σημεία που τοποθετήθηκαν στο Στρόβολο
Σε εφαρμογή από 1η Μαρτίου το Lobbying υπενθυμίζει η Αρχή κατά της Διαφθοράς
Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή η 24χρονη Έλλη Στυλιανού στη Βρετανία
Σε κοινή συνισταμένη με Οδυσσέα το προσωπικό της Ελεγκτικής-«Αφήστε μας να εργαστούμε χωρίς περιορισμούς»
Προφυλακίστηκε από το Δικαστήριο ο δεσμοφύλακας για τους εμπρησμούς-Παραδέχθηκε τρεις υποθέσεις
Καταχωρείται μέχρι τις 17 Μάϊου η ένσταση από πλευράς Ελεγκτή-Απαντά επί της ουσίας και προσθέτει αναφορές
Κατηγορήθηκαν γραπτώς τρία πρόσωπα για τη συμπλοκή στον Αστρομερίτη
Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για υποθέσεις ναρκωτικών
Το σκεπτικό πίσω από τις εισηγήσεις Βαφεάδη για τις κάμερες-Το βελάκι και το άκυρο για χρονοδιακόπτες
«Νομίζω ότι θα ξαναέβρω την ευτυχία μου»-Τα πρώτα λόγια του παππού μετά την αποφυλάκιση