«Σημαντική γραμμή έρευνας» για τη μικρή Μαντλίν 10 χρόνια μετά την εξαφάνισή της

Η βρετανική αστυνομία ερευνά μία «σημαντική γραμμή έρευνας» στο πλαίσιο της προσπάθειας εξακρίβωσης της τύχης της Μαντλίν ΜακΚαν, η οποία εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου του 2007 σε ηλικία τριών ετών ενώ παραθέριζε με την οικογένειά της στην Πορτογαλία.
 
Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από την εξαφάνιση της μικρής Βρετανίδας σε λίγες ημέρες, ο βοηθός διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Μαρκ Ρόουλι δήλωσε: «Επειδή είναι μία γραμμή έρευνας που αξίζει να κυνηγήσουμε θα μπορούσε να παράσχει μία απάντηση, αλλά μέχρι να την ελέγξουμε δεν θα ξέρω αν θα μας οδηγήσει σε αποτέλεσμα ή όχι. Τόσο εμείς όσο και οι Πορτογάλοι κάνουμε κρίσιμη δουλειά και δεν θέλουμε να τη χαλάσουμε δημοσιοποιώντας κομμάτια πληροφοριών».
 
Πάντως, οι τέσσερις άνθρωποι που κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας των ερευνών έχουν χαρακτηριστεί από τη Μητροπολιτική Αστυνομία ως ύποπτοι απαγωγής της Μαντλίν εξαιρούνται από τη νεότερη έρευνα.
 
Ο κ. Ρόουλι περιέγραψε ως «λογική υπόθεση» το σενάριο απαγωγής του κοριτσιού από κάποιον διαρρήκτη ο οποίος πανικοβλήθηκε όταν την είδε μέσα στο σπίτι που θεωρούσε ότι ήταν άδειο. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει κάποια οριστική απόδειξη ότι η Μαντλίν είναι είτε ζωντανή είτε νεκρή.
 
Η Μητροπολιτική Αστυνομία έχει μειώσει τον αριθμό των αστυνομικών που ασχολούνται αποκλειστικά με την υπόθεση από 29 σε τέσσερις, μετά από δαπάνες που ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια λίρες.
 
Ο κ. Ρόουλι επέμεινε πάντως ότι πρόκειται για «ζωντανή» αστυνομική έρευνα με κρίσιμα στοιχεία που μένει να ελεγχθούν.
 
Η μητέρα του κοριτσιού Κέιτ περιέγραψε με μήνυμά της την επικείμενη δέκατη επέτειο της εξαφάνισης της κόρης της ως «μία φρικτή υπενθύμιση του χρόνου, του κλεμμένου χρόνου».

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει να πάνε Άραβες υπουργοί Εξωτερικών στη Ραμάλα
Τραμπ: O Ζελένσκι και ο Πούτιν είναι ξεροκέφαλοι
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-«Ή θα δεχτείτε την πρόταση των ΗΠΑ ή θα αφανιστείτε»
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Ζελένσκι-Στο επίκεντρο η συνέχιση των ειρηνευτικών συνομιλιών
Το Ισραήλ βομβάρδισε τη δυτική Συρία-Πλήξαμε αποθήκες με πυραύλους
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αυξήσει τους δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα στο 50%
Ο Τραμπ συμβούλευσε τον Μακρόν να βεβαιώνεται ότι είναι κλειστή η πόρτα
Διαδηλώσεις φοιτητών στη Σερβία με αίτημα την διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών
Μυστήριο με το μαυρισμένο μάτι του Μασκ στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου με τον Τραμπ
Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς-Ή δέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για τη Γάζα ή θα εξοντωθεί