“Πυρ ομαδόν” κατά του Ούγγρου Πρωθυπουργού στο Ευρωκοινοβούλιο

Σφοδρά πυρά από τις μεγάλες κοινοβουλευτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα το ΕΛΚ, του Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, τους Φιλελεύθερους, την Ευρωομάδα της Αριστεράς και τους Πρασίνους, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Ορμπάν, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στην ολομέλεια για να υπερασπιστεί τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες κινήσεις της κυβέρνησής του.
 
Σήμερα, εξάλλου, η Κομισιόν αποφάσισε να ξεκινήσει διαδικασία επί παραβάσει σε σχέση με έναν νόμο που πρόσφατα ψήφισε η Ουγγαρία για να περιορίσει τις ακαδημαϊκές ελευθερίες ενός συγκεκριμένου πανεπιστήμιου (Central European University - CUE).
 
Από την πλευρά του ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς ενημέρωσε την ολομέλεια για την προσφυγή αλλά και για τις προβληματικές κινήσεις σε σχέση με την αγορά ενέργειας, το προσφυγικό, την αγορά εργασίας και το δικαστικό σύστημα.
 
Ο Φρανς Τίμμερμανς εξήγησε ότι η κυβέρνηση Ορμπάν παραπληροφορεί σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορώντας ψευδώς τις Βρυξέλλες για τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, τους φορολογικούς συντελεστές και την υποστήριξη για το μεταναστευτικό - τη στιγμή που συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο.
 
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εξήγησε ότι ο νόμος για τα πανεπιστήμια δεν αφορά μόνο το CUE, είπε πως τον κατηγορούν για ένα φόνο που δεν έχει κάνει, ενώ το “υποτιθέμενο θύμα αναπνέει ακόμα” και κατηγόρησε την ΕΕ για το προσφυγικό και την απόπειρα να πάρουν από την εθνική διαδικασία λήψης αποφάσεων ζητήματα όπως το φορολογικό και η ενέργεια. Τέλος κατηγόρησε τον Τζορτζ Σόρρος για προπαγάνδα και για ένα “κρυφό στόχο” να φέρνει 1 εκατομμύριο μετανάστες στην ΕΕ ανά έτος.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σχόλια του για το Τζ. Σόρρος προκάλεσαν ειρωνικές αντιδράσεις διότι αφενός ο Γκυ Φερχόφσταντ (ALDE) του θύμισε τη βοήθεια που έλαβε από τον επενδυτή για την αποσοβιετοποίηση της χώρας του, αφετέρου η Γκάμπυ Τσίμμερ (GUE) του θύμισε ότι σπούδασε στη Οξφόρδη με υποτροφία του ίδιου.

Δειτε Επισης

Επιβεβαίωσε τη βιαιότητα της σύγκρουσης η νεκροτομή στην άτυχη 78χρονη-Υπέστη πλήρη διατομή σπονδυλικής στήλης
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
Πληθαίνουν οι σκιές γύρω από την απόλυση Βαρωσιώτου-«Εξαιρετικά σπάνιο να μην μονιμοποιείται κάποιος Δικαστής»
Απαντά στην Ελεγκτική για τις στάσεις το Τμήμα Δημοσίων Έργων-«Υπήρξε εκθειασμός του νέου σχεδιασμού»
Εισέπραξε «όχι» από την ΕΔΕΚ το ΔΗΚΟ για συνεργασία στις Βουλευτικές-Ανοιχτοί σε ευρύτερη συνεργασία
Την παρουσία του στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε ο Τατάρ-Κλάφτηκε και στον ΓΓ, επιμένει στις απαράδεκτες θέσεις του
Προανήγγειλε ανακοινώσεις για διαχωρισμό εξουσιών ο ΠτΔ-«Δεν είναι Εκτελεστική Εξουσία που έλαβε απόφαση για Ντόρια»
Συναντήθηκε με Τατάρ ο Στιούαρτ-«Και οι δύο ηγέτες επιθυμούν πρόοδο στη συνάντηση»
Κ. Ιωάννου: Υπάρχουν προκλήσεις αλλά ουδείς αμφισβητεί την αναγκαιότητα της μεταρρύθμισης της ΤΑ
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση